Takaisin

Psykososiaaliset kysymykset kärjistyneissä sisäilmaongelmissa - tilauskoulutus

Kaipaatteko moniammatillisessa sisäilmaryhmässä tai kaupungin tilakeskuksessa uusia näkökulmia ja työkaluja oireilevien tilojen käyttäjien kohtaamiseen, sisäilmaongelmien kärjistymisen ennaltaehkäisyyn ja laukaisuun? Onko työyhteisössänne kenties monella tavalla kärjistynyt tilanne, jonka yksi osatekijä on pitkittynyt sisäilmaongelma? Myös TerveetTilat2028 –ohjelman onnistumisen yksi haaste on luottamuksen ilmapiirin rakentamisessa ja ylläpidossa käytännön kohteissa. Jos luottamus rakoilee, voi teknisesti hyvinkin hoidettu sisäilmakorjaushanke johtaa ongelman pitkittymiseen ja kärjistymiseen. Siksi ennakoivan faktapohjaisen viestinnän ohella tarvitaan usein myös asennemuutosta, psykologista silmää, ratkaisukeskeistä ajattelua ja toisinaan jopa työyhteisösovittelua. Tässä sisäilmakysymyksiin erikoistuneen työterveyspsykologin vetämässä koulutuksessa ja vertaiskeskusteluissa annetaan eväitä myös kritiikin kohtaamiseen ja omaan työhyvinvointiin. Ratkaisukeskeinen ajattelu ja toimintatapa auttavat organisaatioita ja tiimejä kohtaamaan erilaisia ongelmatilanteita, kehittämään positiivista ilmapiiriä ja luovia ratkaisuja. 

Kenelle?

Kiinteistöjen ylläpidosta ja sisäilmakorjauksista vastaavat organisaatiot, julkisen ja yksityisen sektorin tilapalvelujen tarjoajat, sisäilmatyöryhmät, sisäilmaongelmia tutkivat ja korjaavat yritykset, terveydensuojeluviranomaiset, työterveyshuollon asiantuntijat, isännöitsijät, työsuojeluvaltuutetut ja muut sisäilmaongelmien parissa työskentelevät

Tämä tilauskoulutus voidaan järjestää tilaajan ehdottamalla paikkakunnalla yksittäiselle organisaatiolle tai koota yhteen osallistujia toimijan sidosryhmistä ulkopuolisista konsulteista käyttäjien edustajiin.

Kesto, laajuus ja rakenne

Orientoiva etäluento, 1 tunti (tallenne).

  • Ratkaisukeskeinen tapa käsitellä ongelmia, Arttu Puhakka
  • Ennakkotehtävän esittely ja johdatus koulutuspäivän työpajaan

Koulutuspäivä sovitulla paikkakunnalla klo 9-16:30

 

Sisältö (tarkempi ohjelma sovitaan tapauskohtaisesti)

  • Sisäilmatyön haasteet ja huippuhetket
  • Yllätyksistä ymmärrykseen - näkökulmia tilojen käyttäjän kohtaamiseen
  • Ratkaisukeskeisen ajattelun soveltaminen sisäilmatyössä
  • Asiantuntijan rooli ja jaksaminen ristiriitatilanteissa
  • Sisäilmaryhmän karikoiden kiertäminen
  • Työpaja
  • Yhteenveto ja loppukeskustelu

Hinta, osallistujamäärä

Pyydä tarjous!

Hinta riippuu järjestämispaikasta, osallistujamäärästä, toteutustavasta sekä mahdollisista erityistoiveista.

Yhteystiedot

Suunnittelija
Tiina Pyrstöjärvi
040 355 3921
tiina.pyrstojarvi@uef.fi

 

Lisätietoja

Tämä suosittu koulutus on järjestetty kahtena vuonna Kuopiossa ja nyt samaa tarjotaan myös tilauskoulutuksena asiakkaan lähellä.

Pääkouluttajana toimii sisäilma-alaan erikoistunut ja alalla konsultoiva työterveyspsykologi Maija Vattulainen (Videre Oy). Työyhteisökouluttaja Arttu Puhakka (Aducate) perehdyttää ratkaisukeskeisten menetelmien soveltamismahdollisuuksiin. Omien kokemusten jakaminen ja avoin keskustelu työpajassa ovat myös tärkeä osa koulutuksen antia. Mikäli työyhteisössäsi on tarvetta pidempikestoiseen konsultointiin tai valmennukseen, voitte neuvotella kouluttajien kanssa jatkosta.

Katso 28.8.2018 järjestetyn koulutuksen ohjelma


Osallistu kyselyymme!
Tilaa Rakennusterveys ja sisäilma –uutiskirje!

 

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana noin 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.