Takaisin

Optimaalisen toimintakyvyn menetelmät - resilienssi

Resilienssi on kykyä ponnahtaa takaisin vastoinkäymisen jälkeen, se on selviytymiskykyisyyttä, muutosjoustavuutta ja muutoskyvykkyyttä. Työelämässä kohtaamme pieniä ja isoja takaiskuja. Niitä ei voi välttää. Sen takia on hyödyllistä kehittää taitoja, jotka on liitetty resilienssiin. Tarvitsemme optimaalisen toimintakyvyn menetelmiä resilienssin vahvistamiseksi: tietoisuustaidot, myönteisten tunteiden vahvistaminen, negatiivisten tunteiden kohtaaminen, itsemyötätunto, kohtaaminen ja sosiaalinen tuki, vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen. Onneksi on olemassa kokonainen tieteen ala, joka tutkii kuinka voimme saavuttaa optimaalisen toimintakyvyn.

Tietotyöläisen tärkein työväline on aivot. Sen toimintakykyyn vaikuttaa tunteet.

Tiedemaailman työn tuloksena voimme arvioida, että tuottavissa tiimeissä on noin kolme kertaa enemmän myönteiseksi koettua vuorovaikutusta. Menestyvät (kukoistavat) ihmiset kokevat noin kolme kertaa enemmän myönteisiä tunteita kuin negatiivisia. Optimaalisen ideointikyvyn saavuttamiseksi on esitetty, että myönteisiä tunteita pitäisi kokea noin kolme kertaa enemmän kuin negatiivisia tunteita.

Negatiiviset tunteet ovat parhaimmillaan voimavara. Pahimmillaan ne ajavat meidät kuoppaan ja saavat meidät kaivamaan kuoppaa yhä syvemmäksi. Tietotyöläisen toimintakyvyn turvaamiseksi tarvitsemme keinoja käsitellä ja ottaa vastaan negatiivisia tunteita menestyksellisellä tavalla. Takaiskuja ja tappiota ja niihin liittyviä negatiivisia tunteita kun ei voi poistaa työelämästä.

Karkeasti sanoen myönteiset tunteet avaavat ajattelua ja liialliset negatiiviset tunteet kaventavat ajattelua. Jako myönteisiin ja negatiivisiin tunteisiin on kuitenkin hankala. Negatiiviset tunteet voivat olla hyödyllisiä ja myönteisistä tunteista voi olla haittaa. Pieni stressi saa meidät tekemään ja yrittämään. Liiallinen stressi taas vähentää työtehojamme. Jos vain ”lillumme” myönteisissä tunteissa, niin emme välttämättä koe tarvetta tehdä enempää.

Optimaalisen toimintakyvyn menetelmiä pitää harjoitella, jotta ne tukevat ja vahvistavat toimintakykyämme.

Kenelle?

Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille tietotyötä tekeville.

Kesto, laajuus ja rakenne

Tarjoamme luentoa tai pidempää valmennusta.

Luennon pituus on 2-4 tuntia asiakkaan toiveen mukaisesti.

Tarjoamme myös valmennusta, jossa esitellään ja harjoitellaan optimaalisen toimintakyvyn menetelmiä. Valmennus sisältää sähköisen alkukartoituksen, alkutapaamisen, 7 valmennustapaamista (á 2-4h), sähköisen loppukyselyn ja lopputapaamisen. Valmennusryhmän koko enintään 15 henkilöä.

Hinta, osallistujamäärä

Luennon hinta 850-1250 €, kouluttajan matka- ja majoituskustannukset sekä voimassa oleva arvonlisävero lisätään hintaan.

Valmennuksen hinta 6700 €, kouluttajan matka- ja majoituskustannukset sekä voimassa oleva arvonlisävero lisätään hintaan.

Yhteystiedot

Arttu Puhakka
arttu.puhakka@uef.fi
050 406 4310

Ilmoittautuminen

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Jätä yhteystietosi tästä!
 

Lisätietoja

KUKA KOULUTTAA?
Ratkaisukeskeinen valmentaja Arttu Puhakka, jonka pitämiin koulutuksiin ja valmennuksiin on ollut yli 12000 osallistujaa. Puhakka on toinen Kokeilukirja ja Future Leadership -kirjojen kirjoittajista.

Referenssit

Optimaalisen toimintakyvyn menetelmiä on esitelty ja valmennettu keskisuurissa ja isoissa yrityksissä. Myönteisten tunteiden määrää on yli kaksinkertaistunut ja negatiivisten tunteiden määrä merkittävästi pienentynyt.

AVAINSANAT: Optimaalinen toimintakyky, tietotyö, resilienssi