Takaisin

Muuttuvat oppimisympäristöt, oppivat yhteisöt - valmennus perusasteen johtotiimeille (7 op), Kuopio 2019-2020

Miten perusasteen opetussuunnitelmien ajankohtaisia muutoksia toimeenpannaan omassa oppilaitoksessasi? Koulutus tarjoaa johtotiimeille tukea muutoksen mahdollistamiseen: fyysisten tilojen, pedagogisen osaamisen ja kouluyhteisön toimintatapojen kehittämiseen.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ryhmätyöskentelyä, johtotiimin määrittelemä kehittämisprosessi ja sitä tukeva valmennus. Koulutuksen päättää seminaari, jossa raportoidaan hyvät käytännöt ja työn tulokset.

Koulutuksen perustana on ajankohtainen tutkimus ja kokemus oppimisympäristöjen muutosprosesseista. Johtotiimejä tukee oppimisympäristöihin, tilasuunnitteluun ja yhteisöllisen pedagogiikan ratkaisuihin
perehtynyt rehtorituutori.


OHJELMA
Syksy 2019

Muuttuvat oppimisympäristöt ja pedagoginen kehittäminen (3 op)
Ensimmäisessä koulutusosiossa perehdytään uudistuvien oppimisympäristöjen teemaan fyysisten oppimisympäristöjen, koulujen toimintakulttuurin ja pedagogiikan sekä näiden muutosprosessien edistämisen näkökulmasta. Osallistujat tutustuvat oppilaitoksissa toteutettuihin tilallisiin, toiminnallisiin ja pedagogisiin ratkaisuihin. Jakson aikana käynnistetään rehtorituutorin tuella oppilaitoskohtaiset kehittämisprosessit.

Jaksoon sisältyy kolme lähipäivää (aloitus ke 25.9., ma 28.10. ja ma 25.11.), ryhmätehtävät ja pienryhmän ohjaustapaaminen rehtorituutorin kanssa.


Kevät 2020

Yhteisöllisyyden ja yhteisopettajuuden tukeminen (3 op)
Toinen koulutusosio painottuu kouluyhteisön toimintakulttuurin muutoksen mahdollistamiseen. Tavoitteena on perehdyttää johtotiimejä etenkin yhteisopettajuuden tukemiseen, yhteisopetuksen malleihin, niistä saatuihin kokemuksiin ja hyötyihin. Jaksolla tutustutaan myös uusimpiin oppimisympäristöinnovaatioihin.

Jaksoon sisältyy kolme lähipäivää (ti 18.2., ke 18.3. ja pe 3.4.), tutustumiskäyntejä uusiin oppimisympäristöihin, ryhmätehtävät ja pienryhmän ohjaustapaaminen rehtorituutorin kanssa.

Ajankohtaisseminaari kehittämisprosessien tuloksista (1 op)
Seminaarin tavoitteena on kehittämisprosessin tulosten jakaminen, vertaisarvioinnin ja -oppimisen tukeminen ja tulosten levittäminen. Toteutustapa ja tulosten jakaminen suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa.

Seminaaripäivä on ke 29.4. Seminaari voidaan välittää verkossa myös laajemmalle kuulijajoukolle.

Kenelle?

Koulutuksen kohderyhmää ovat ensisijaisesti Itä-Suomen alueen perusasteen oppilaitosten johtotiimit. On toivottavaa, että koulutukseen osallistuisi koko johtotiimi, 2-3 henkilöä samasta oppilaitoksesta. Ilmoittautuminen tapahtuu oppilaitoskohtaisesti.

Kesto, laajuus ja rakenne

Koulutus toteutetaan Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa syksyllä 2019 ja keväällä 2020.

Hinta, osallistujamääräKoulutukset toteutetaan Opetushallituksen erityisavustuksella. Opetus ja materiaalit ovat osallistujille maksuttomia. Muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Yhteystiedot

Suunnittelija Heli Kaarniemi
heli.kaarniemi@uef.fi
050 322 8644

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 22.9.2019.

Ilmoittaudu tästä

Koulutuksen 50 opiskelijapaikkaa täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Osallistujat sitoutuvat koko koulutuskokonaisuuden suorittamiseen.

 

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE
on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.
 


Ajankohtaiset koulutukset löydät täältä