Takaisin

Kliinisen lääkehoidon asiantuntija (25 op)

LHA -asiantuntijakoulutus fuusioituu osaksi Kliinisen lääkehoidon asiantuntija -koulutusta.

Farmasistin toimenkuva kehittyy vuosittain ja uusia toimia on avattu eri puolille Suomea. Samaa vauhtia kehittyy myös kliinisen farmasian ja lääkitysturvallisuuden koulutustarpeet. Olemme uudistaneet lääkehoidon arvioinnin asiantuntija -koulutuksen entistä laajemmaksi kokonaisuudeksi. Vankkaan kokemukseen ja tutkimustietoon pohjautuva sekä Suomen tarpeisiin kehitetty Kliinisen lääkehoidon asiantuntija -koulutus on kokonaan uusi 25 opintopisteen laajuinen täydennyskoulutuskokonaisuus farmasisteille.

Perinteinen LHA-koulutuksemme keskittyi rationaalisen lääkehoidon toteutumisen varmistamiseen potilaslähtöisestä näkökulmasta, mutta kliinisen lääkehoidon asiantuntija osaa edellisen lisäksi kehittää rationaalista lääkehoitoa myös organisaatiolähtöisesti. LHA -asiantuntijuus tulee sisältymään KLA -koulutukseen, mutta sen lisäksi opiskelija saa tärkeää osaamista lääkitysturvallisuuden kehittämisestä.

Uuden koulutuksen tarkoituksena on antaa asiantuntijalle lääkehoidon arviointien teon lisäksi osaaminen kehittää toimintaympäristön lääkitysturvallisuutta entistä toimivammaksi kokonaisuudeksi, johon kuuluu potilaiden moniammatillinen lääkehoidon arviointi osana hänen hoitoaan.

Koulutuksen suoritettuasi saat todistuksen Itä-Suomen yliopistolta Aducatelta, diplomin Kliinisen lääkehoidon asiantuntijuudesta sekä sähköisen Open Badge -osaamismerkinnän, jonka voit linkittää esimerkiksi  omaan CV:hen, LinkedIniin tai sähköpostin allekirjoituksiin.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu farmaseuteille ja proviisoreille.

Kesto, laajuus ja rakenne

Kliinisen farmasian asiantuntijakoulutus on tarkoitettu töiden ohella suoritettavaksi täydennyskoulutukseksi farmaseuteille ja proviisoreille (työpaikka ei ole edellytys koulutuksen suorittamiselle). Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna (kesto 1 vuosi), johon sisältyy viisi (5) kahden (2) päivän koulutuspäivää (5 x 2 päivää). Ensimmäisen toteutuksen 2020 – 2021 koulutuspäivät järjestetään Helsingissä. Koulutuspäivien lisäksi opiskelu tapahtuu pääasiassa Moodle-oppimisympärisössä, josta löytyy paljon koulutusmateriaalia sekä koulutusvideoita. Lisäksi hyödynnetään Flipped Learning –opetusmenetelmää sekä edistää näin opiskelijoiden opiskelu- ja työelämätaitoja. 

Alustava aikatalu 2020-2021, Helsinki

8. - 9.10.2020
3. - 4.12.2020
21. -22.1.2021
18. - 19.3.2021
22. -23.4.2021 tai 20. - 21.5.2021

Hinta, osallistujamäärä

3 200 € + ALV 24 %, verollinen myyntihinta 3 968 €.

Yhteystiedot

Suunnittelija Jonna-Carita Kanninen
050 477 0084
jonna-carita.kanninen@uef.fi


Suunnittelija Ville Valkonen
050 322 4174
ville.valkonen@uef.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä

Ryhmään mahtuu maksimissaan 25 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.