Takaisin

2020-2023 - Integratiivinen yksilöpsykoterapeuttikoulutus aikuisille ja nuorille (70 op)

Haluatko mahdollistaa hyvää yhteistyösuhdetta ja saada välineet tavoitteellisen ja luottamuksellisen yhteistyösuhteen rakentumiseen psykoterapiatyössä?

Integratiivisen psykoterapian lähtökohtana on asiakkaan ja terapeutin välinen hyvä yhteistyösuhde. Koulutuksessa opitaan havainnoimaan vuorovaikutussuhdetta asiakkaaseen, seuraamaan terapian etenemistä ja sovittamaan aktiivisesti terapeuttisia interventioita asiakkaan yksilöllistä edistymistä ja muutosvalmiutta huomioiden. Integratiivisen psykoterapian luonteeseen kuuluu joustavuus ja avoimuus eri terapiasuuntausten työtapoja ja käsitteellistämistä kohtaan.

Kenelle?

Koulutukseen valitsemisen edellytyksenä on, että hakijalla on soveltuva terveydenhuollon- tai korkeakoulututkinto mm. psykologi, lääketieteen lisensiaatti, psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja, sairaanhoitaja (AMK), sosionomi (AMK) tai muu soveltuva yhteiskunta- tai valtiotieteen korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai sen lisäksi on suoritettu vähintään 30 op. soveltuvia psykologian tai psykiatrian opintoja. Lisäksi hakijalla tulee olla vähintään kahden vuoden työkokemus mielenterveystyössä tai sitä vastaavissa tehtävissä. Hakijalla on oltava mahdollisuus tehdä psykoterapiatyötä koulutuksen aikana sekä henkilökohtainen soveltuvuus psykoterapeutiksi.

Hakukelpoisuus

Kesto, laajuus ja rakenne

Integratiivinen yksilöpsykoterapeuttikoulutus on valtioneuvoston asetuksen 1120/2010 mukaista psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuteen johtavaa koulutusta. Koulutuksen kokonaislaajuus on 70 opintopistettä ja kesto neljä vuotta. Koulutus toteutetaan Kuopiossa ja Joensuussa. Lähipäivät 2 kertaa kuukaudessa.

Koulutuksen sisältöalueet:

• Teoria- ja menetelmäopinnot 40 op, josta lähiopetusta on 340 tuntia 

• Opinnäytetyö 10 op

• Työnohjaus 16 op

• Koulutuspsykoterapia 4 op

Työnohjaus toteutetaan Kuopiossa, Joensuussa, Jyväskylässä ja/tai etätyönohjauksena.

 

Hinta, osallistujamäärä

Koulutuksen hinta on 14 400 euroa (1800 euroa/lukukausi), veroton palvelu.*

* Mikäli verosäädöksissä tai niiden tulkinnassa tapahtuu muutoksia koulutuksen toteutusaikana, hintaan lisätään arvonlisävero.

Yksilömuotoisen koulutuspsykoterapian ja ryhmämuotoisen työnohjauksen kuluista opiskelijat vastaavat itse. Työnohjauksen kulut koulutuksen aikana ovat 4200 euroa + alv 24 %. Koulutuspsykoterapian kulut määräytyvät opiskelijan itsensä valitseman psykoterapeutin palveluhinnaston mukaisesti.

 

Yhteystiedot

Ilmoittautuminen

Hakulomake koulutukseen aukeaa maanantaina 20.5. klo 9.00.
Hakuaika päättyy ja lomake sulkeutuu keskiviikkona 19.6.2019 klo 15.00.

Hae koulutukseen tästä

 

Koulutukseen valitaan 24 opiskelijaa. Ensimmäisessä vaiheessa opiskelijoiden hakukelpoisuuden kriteerien täyttyminen tarkistetaan yliopistolla. Valintojen toisessa vaiheessa hakukelpoisuuden täyttävät opiskelijat kutsutaan koulutusohjelmakohtaiseen soveltuvuuden arviointiin, joka pidetään Joensuussa 20.9. ja lisäksi Kuopiossa 26.-27.9.2019. Soveltavuuden arvioinnin hinta on 150 euroa + alv 24 %.

Opiskelijavalinnoista ilmoitettu kaikille hakijoille.

Koulutus alkaa 9.-10.1.2020 Kuopiossa.

Koulutusohjelman prosessinominaisuudesta johtuen AHOT-menettely (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen) ei ole käytössä.

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.