Vierailijat

Vierailijat ulkomailta (opponentit, vierailevat tutkijat, ulkomailta saapuvat opiskelijat, jne.)
Välttämättömät vierailut ulkomailta ovat sallittuja. Ulkomailta saapuvien vierailijoiden on pysyttävä poissa yliopiston tiloista 14 vuorokauden ajan Suomeen saapumisestaan. Tämä on hyvä ottaa huomioon matka- ja tutkimussuunnitelmissa. 

1.10.2020 alkaen suositellaan kahta vapaaehtoista koronatestiä matkustajille, jotka tulevat Suomeen korkeamman koronailmaantuvuuden maista, joista maahantuloa rajoitetaan Suomessa. Poikkeuksena on se, että Suomessa voi käydä työssä Ruotsista ja Virosta ilman omaehtoista karanteenia tai testauksia. Samoin Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan maarajalla rajayhteisöjen asukkaiden liikenne on karanteenivapaata.

Vapaaehtoisten koronatestien avulla maahantulija voi lyhentää suositeltua 14 vuorokauden omaehtoista karanteeniaan. 

Korkeamman ilmaantuvuuden maasta palatessaan Suomessa asuva voisi halutessaan lyhentää 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia siten, että hakeutuu koronatestiin heti Suomeen saavuttuaan lentokentällä tai satamassa ja toiseen testiin kotipaikkakunnalla aikaisintaan 72 tunnin jälkeen ensimmäisen testin ottamisesta. 

Muille maahantulijoille suositellaan ensimmäistä koronatestiä enintään 72 tuntia (3 vuorokautta) ennen Suomeen saapumista. Toiseen koronatestiin tulisi mennä aikaisintaan 72 tuntia (3 vrk) Suomeen saapumisen jälkeen. Toisen testin tulokseen saakka maahan saapujan tulisi olla omaehtoisessa karanteenissa majapaikassaan. Omaehtoinen karanteeni päättyy, jos testitulos on negatiivinen.  Jos testitulos on positiivinen, lääkäri määrää henkilön karanteeniin, kunnes hän on parantunut.

Jos matkustaja oleskelee Suomessa alle kolme vuorokautta (alle 72 h), hänen ei tarvitse olla karanteenissa eikä mennä toiseen koronatestiin. 

Viimeisin tieto matkustusrajoitetuista maista löytyy valtioneuvoston verkkosivuilta.

Vierailijat kotimaasta (esim. väitöstilaisuuksien vieraat)
Yliopiston järjestämissä tilaisuuksissa henkilömäärä on rajoitettu 50 henkilöön.

Kaikkien kampuksella kävijöiden (opiskelijat, henkilöstö, vierailijat) on noudatettava seuraavia perusohjeita:

  • Tule kampukselle vain terveenä.
  • Pese kädet heti kampukselle tultuasi sekä säännöllisesti usean kerran päivässä. Käsidesiä käytetään, kun käsien peseminen ei ole mahdollista.
  • Pidä 1,5–2 metrin turvaväli muihin.
  • Älä kättele äläkä halaa muita.
  • Käytä suojakäsineitä työskennellessäsi yhteiskäyttölaitteilla.