Väitöstilaisuuksien järjestelyt

(Päivitetty 13.5.2020 klo 8.00)

Toukokuun loppuun saakka väitöstilaisuudet järjestetään etänä ja niitä suositellaan toistaiseksikin. Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kesäkuun alusta lähtien sallitaan korkeintaan 50 hengen kokoontumiset. Sen perusteella voidaan kampuksella järjestää väitöstilaisuuksia turvavälit ja henkilörajoitus huomioiden.

Väittelijä voi halutessaan pyytää väitöstilaisuuden siirtämistä myöhäisempään ajankohtaan.

Sulun aikana väitöstilaisuudet järjestetään etäkokouksina (esim. Lifesize virtuaalihuone + livestreaming) 18.3. alkaen toistaiseksi. Ole aina teknisistä asioista yhteydessä servicedesk@uef.fi.

Väittelijä huolehtii, että väitöskirja on saatavilla 10 päivää ennen väitöstilaisuutta linkkinä sähköiseen julkaisuun. Kirjasto tukee etänä väitöskirjan sähköisen version esillepanoa.

 

Lisäksi muutamia käytännön ohjeita:

•Yleisölle tulee etukäteen ilmoittaa, miten väitöstilaisuutta voi seurata. Linkki kokoukseen tulee ilmoittaa selkeästi. Linkki tulee toimittaa hyvissä ajoin myös yliopiston viestintään, jotta se voidaan tiedottaa tilaisuudesta yliopiston sivuilla väitöstiedotteen yhteydessä ennen väitöstilaisuutta.

•Vastaväittäjä, kustos ja väittelijä osallistuu väitöstilaisuuteen etänä videokokouslinkin välityksellä.

•Väitöstilaisuuden lopuksi yleisö voi esittää  kustokselle kysymyksiä, jos on jotain huomauttamista väitöskirjaan liittyen. Mahdollisen yleisökysymyksen voi esittää chat-toiminnolla, jota valvoo kustos tai muu erikseen sovittava henkilö.

•Väitöksen jälkeen voidaan virtuaali”väitös”huone voidaan avata lähipiirille kiitospuheita varten tai siirtyä tätä varten luotuun erilliseen huoneeseen (linkki toimitettu etukäteen).

•Yleisölle järjestettävä kahvitilaisuus ja vastaväittäjän kunniaksi järjestettävä karonkka eivät ole osa virallista väitöstilaisuutta ja niistä päättäminen on väittelijän vastuulla. Vahvasti suositellaan, että epidemian tässä vaiheessa niitä ei järjestettäisi.