Väitöstilaisuuksien järjestelyt

(Päivitetty 28.5.2020 klo 16.00)

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kesäkuun alusta lähtien sallitaan korkeintaan 50 hengen kokoontumiset. Sen perusteella voidaan kampuksella järjestää väitöstilaisuuksia turvavälit ja henkilörajoitus huomioiden. Etänä järjestettäviä väitöstilaisuuksia suositellaan kuitenkin edelleen.

Väittelijä voi halutessaan pyytää väitöstilaisuuden siirtämistä myöhäisempään ajankohtaan.

 Teknisissä kysymyksissä tulee kääntyä ServiceDeskin puoleen: servicedesk@uef.fi.

Väittelijä huolehtii, että väitöskirja on saatavilla 10 päivää ennen väitöstilaisuutta linkkinä sähköiseen julkaisuun. Kirjasto tukee etänä väitöskirjan sähköisen version esillepanoa.

 

Lisäksi muutamia käytännön ohjeita:

•Yleisölle tulee etukäteen ilmoittaa, miten väitöstilaisuutta voi seurata. Linkki kokoukseen tulee ilmoittaa selkeästi. Linkki tulee toimittaa hyvissä ajoin myös yliopiston viestintään, jotta se voidaan tiedottaa tilaisuudesta yliopiston sivuilla väitöstiedotteen yhteydessä ennen väitöstilaisuutta.

•Vastaväittäjä, kustos ja väittelijä osallistuu väitöstilaisuuteen joko fyysisesti kampuksella tai etänä videokokouslinkin välityksellä.

•Väitöstilaisuuden lopuksi yleisö voi esittää  kustokselle kysymyksiä, jos on jotain huomauttamista väitöskirjaan liittyen. Mikäli kyseessä on etäväitös, mahdollisen yleisökysymyksen voi esittää chat-toiminnolla, jota valvoo kustos tai muu erikseen sovittava henkilö.

•Väitöksen jälkeen voidaan virtuaali”väitös”huone voidaan avata lähipiirille kiitospuheita varten tai siirtyä tätä varten luotuun erilliseen huoneeseen (linkki toimitettu etukäteen).

•Yleisölle järjestettävä kahvitilaisuus ja vastaväittäjän kunniaksi järjestettävä karonkka eivät ole osa virallista väitöstilaisuutta ja niistä päättäminen on väittelijän vastuulla.