Matkustaminen

 

(Päivitetty 3.8.2020 klo 7.40)

Ulkomaan matkat

Valtioneuvoston linjauksen mukaan 27.7 alkaen sisärajavalvonta on palautettu Suomen ja Itävallan, Slovenian ja Sveitsin väliseen liikenteeseen tautitapausten määrän kasvun vuoksi. Itä-Suomen yliopisto noudattaa kansallisia linjauksia, joten edellä mainittujen maiden osalta matkustusrajoitukset astuvat jälleen voimaan (14 vuorokauden omaehtoinen karanteeni saapuessa, työmatkustus näihin maihin ei ole mahdollista).

Alla mainituista maista palaavilta tai saapuvilta ei kuitenkaan vaadita 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Työmatkustus näihin maihin sekä vierailijoiden vastaanottaminen näistä maista on sallittua (14 vuorokauden omaehtoista karanteenia ei vaadita). Sama linjaus koskee myös opiskelijoita harjoittelujen tai muiden opiskeluun liittyvien matkojen (esim. kenttäkurssit tai muut ekskursiot) osalta. Vaihdot on kuitenkin peruttu syyslukukauden osalta.

Suomi sallii kaiken matkustamisen Suomeen niistä maista, joissa COVID19-tapausten ilmaantuvuus on riittävän alhaisella tasolla. Yleissuositus välttää tarpeetonta matkustamista ei koske seuraavia maita 27.7. alkaen: Alankomaat, Andorra, Belgia, Irlanti, Islanti, Italia, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Malta, Norja, Saksa, San Marino, Slovakia, Tanska, Unkari, Vatikaani ja Viro sekä Euroopan ulkopuolisista maista Georgia, Japani, Uusi-Seelanti, Ruanda, Etelä-Korea, Thaimaa, Tunisia, Uruguay. (Kiinan osalta edellytetään, että vastavuoroisuus vahvistetaan EU:ssa).

 

Kotimaan matkat
Valtioneuvosto on poistanut kotimaan matkailua koskevat rajoitukset ja kotimaassa voi matkailla turvallisuussuosituksia noudattaen.