Etäopetus

(päivitetty 9.4.2020)

Tiesithän, että etäopetukseen käytettävien työvälineiden käyttöön löytyy ohjevideoita UEF:n Mediapalvelimelta Opetuksen tueksi (Oppitupa)- kanavalta. Palveluun pääset kirjautumalla palvelimelle UEF-tunnuksillasi ja valitsemalla yläpalkista "Channels" ja "Opetuksen tueksi (Oppitupa)". Lisäksi kirjallisia ohjeita etäopetuksen tueksi löydät UEF:n Wikistä.

 

Skype for Business

Sovelluksen löydät omalta koneeltasi ja voit käyttää sitä kokonaan verkossa toteutettavaan opetukseen. Voit tarvittaessa myös tallentaa Skype-tapaamisen. Yhteen Skype for Business -tapaamiseen voi osallistua 250 osallistujaa. Tutustu Skypen käyttöön.

Soveltuu erityisesti reaaliaikaiseen opetukseen. Chat- ja keskusteluominaisuudet.

Lifesize Cloud

Helppokäyttöinen verkkokokouspalvelu, jonka huoneeseen voi osallistua vuorovaikutteisesti max 100 osallistujaa. Huonemäärää ei ole palvelussa rajoitettu. Osallistujien ei tarvitse rekisteröityä, eikä asentaa ylläpitäjäoikeuksia vaativia lisäosia. Huoneeseen voi pelkällä selaimella (Chrome/IE), ilmaisella Appsilla (saatavilla Win-, Mac-, IOS- ja Android-laitteisiin), Skype for Business-ohjelmistolla tai puhelimella. Jokaista huonetta voi tallentaa ja jokaiseen huoneeseen voidaan kytkeä yhdensuuntainen live-streaming, jossa chatti palvelu käytössä. Live-livestreamiin voi osallistua 1000 katselijaa.

Jos haluat palvelun käyttöön, ole yhteydessä servicedesk@uef.fi Ks. ohjeet Lifesize Cloudin käyttöön.

Soveltuu erityisesti opettajalähtöiseen luennointiin.

 

Teams

Voit toteuttaa Skypen kaltaisesti ajastetun tai reaaliajassa tapahtuvan tapaamisen ja livestream-lähetyksen. Yhteen Teams-tapaamiseen voi osallistua 250 osallistujaa. Tutustu Teamsiin UEF:n Mediapalvelimen ohjevideolla.

Soveltuu erityisesti opetukseen, jossa kaivataan reaaliaikaista vuorovaikutusta. Sisältää kysymysten esityspalstan ja keskustelualueen oppimisen tueksi. Oppimisympäristö, joka sisältää erilaisia työkaluja. Opetuskäyttöön suositellaan luokkatyyppistä (class) Teamsiä, jolloin saa käyttöön erilaisia pedagogisia työkaluja.

Teamsin pikaopas opettajalle

Vinkkejä ja ohjeita etäoppimiseen

Zoom

Zoom-tapaamiseen voi osallistua 300 henkilöä. Suuriin opiskelijaryhmiin käytä webinaaria (500 osallistujaa, osallistujilla ei puhemahdollisuutta), tämän saat käyttöösi Servicedeskistä (5 käyttölupaa samanaikaisesti). Voit tutustua Zoomin käyttöön UEF:n Mediapalvelimen ohjevideolla tai ottaa Zoomin käyttöön Wikistä löytyvillä ohjeilla.

Soveltuu erityisesti reaaliaikaiseen opetukseen, jossa halutaan jakaa opiskelijat pienryhmiin ja toteuttaa kyselyjä.