Etäopetuksen välineitä Itä-Suomen yliopistossa​

(Päivitetty 9.4.2020 )

 

Suunnittele ja toteuta verkko-opetusta Itä-Suomen yliopistossa

 

Verkko-opetusta voit toteuttaa reaaliajassa ja tallenteiden avulla. Vaihtoehtoja eri tarpeisiin löydät alisivuilta. Pohtiessasi digityökalujen valintaa, mieti seuraavaa:

  • Mitä kokonaisuuksia opiskelijat voivat opiskella itsenäisesti?
  • Missä asioissa tarvitaan opiskelijoiden välistä vuorovaikutusta  tai opettajan antamaa ohjausta?
  • Miten opiskelijat osoittavat osaamistaan ja miten järjestät arvioinnin?

HUOM!

  1. Valitessasi digityökalua, otathan huomioon, että UEFin tarjoamien palvelujen tietoturva- ja tietosuoja-asiat ovat kunnossa, mutta sosiaalisen median välineiden osalta näin ei ole. Ks. taulukko UEFin tuetuista etäopetuksen välineistä.
  2. Maailmalla olevan tilanteen vuoksi kaikki järjestelmät voivat kuormittua ja häiriöitä voi ilmetä. Muista aina tehdä varasuunnitelma ja miettiä kuinka viestit ongelmatilanteissa opiskelijoille.
  3. Älä käytä etäyhteyksissä videokuvaa, ellei se ole välttämätön. Verkkokokousjärjestelmien Teams, Skype, Lifesize, Zoom tietoliikennekaistan vaatimus on yleisesti 1-2Mbps, ilman videokuvaa reilusti alle 1Mbps. Kotiyhteydet yleisesti ovat laajakaista/mobiililaajakaista yhteyksiä 20Mbps – jopa 200Mbps. Vertailun vuoksi esim. Netflix suosittelee HD laatuun 5Mbps

 

Tiesithän, että etäopetukseen käytettävien työvälineiden käyttöön löytyy ohjevideoita UEF:n Mediapalvelimelta Opetuksen tueksi (Oppitupa)- kanavalta. Palveluun pääset kirjautumalla palvelimelle UEF-tunnuksillasi ja valitsemalla yläpalkista "Channels" ja "Opetuksen tueksi (Oppitupa)". Lisäksi kirjallisia ohjeita etäopetuksen tueksi löydät UEF:n Wikistä.

 

VINKKI: Tieto- ja viestintätekniikan käytön oppaita erityisesti opiskelijalle.

***********************************************************

 

Lisätietoja ja käytännön tukea saat Servicedeskistä: servicedesk@uef.fi tai puh. 0294 458880 

 

Etäopetuksen tukitunti

Tule mukaan kysymään ja keskustelemaan etäopetukseen liittyvistä teemoista, jotka askarruttavat mieltäsi. Mukana opettajakollegoja ja OPIn ja Tipan asiantuntijoita. Liity mukaan myös Etätyö ja etäopetus UEFissa teamsryhmään. Tavataan verkossa!

Teemat ja tallenteet löydät UEF Etätyöskentelyn ja -opetuksen tukifoorumi -sivulta.