Hellurei ja paljon onnea uudesta opiskelupaikastasi!

Tervetuloa Kuopioon, mualiman nappaan, opiskelemaan luonnontieteitä! Onpa tuleva opiskelualasi sovellettu fysiikka tai ympäristötiede, Hyeena ry on oma ainejärjestösi - tukesi ja viihdyttäjäsi.

Hyeena on pienehkö ainejärjestö, mutta sitäkin suurempi ja tiiviimpi yhteisö, Hyeenalauma. Hyeenathan ovat laumaeläimiä ja tämä lauma koostuu Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen sovelletun fysiikan ja ympäristötieteen opiskelijoista. Lauman tunnistaa punaisesta turkista (eli niistä kuuluisista haalareista) sekä mitä todennäköisimmin kauas kantavasta ulvonnasta. Hyeenat ottavat uudet opiskelijat ja tuttavuudet avosylin vastaan yhteisöönsä, joten tätä laumaa kannattaa lähestyä, vaikka kauempaa voisikin näyttää hurjalta ja pelottavalta. Hyeenat arvostavat laumalaisiaan ja Sinua juuri sellaisena kuin olet! J

Mikä sitten on ainejärjestö?

Ainejärjestön tarkoituksena on pitää huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista yliopistossa ja vapaa-aikana. Ainejärjestö ajaa opiskelijoiden etuja ja järjestää erilaisia tapahtumia sekä muuta mukavaa puuhaa. Hyeena järjestää mm. alkoholittomia hengareita, kaikennäköisiä bileitä, jännittäviä excursioita, sitsejä… Hyeenan kautta pääset tutustumaan myös esimerkiksi ammattijärjestöihin, yrityksiin, vanhempiin opiskelijoihin, muiden ainejärjestöjen menoon ja vuosikurssikavereihisi. Ainejärjestön yksi tärkein tarkoitus onkin yhdistää opiskelijoita!

Hyeenaan ja sen jäseniin (eli tuttavallisemmin laumaan) pääsee paremmin tutustumaan meidän ikiomalla kahvihuoneellamme, jossa eri vuosikurssien opiskelijat viettävät aikaansa luentojen lomassa nauttien kahvia, pelaten pelejä, jutellen toistensa kanssa ja niin edelleen. Hyeenahuone tarjoaa kaikenlaista viihdykettä ja on kaikille avoin oma olohuone yliopistolla. Jos ainejärjestötoiminta kiinnostaa, kannattaa huoneelle tulla mukaan katselemaan menoa. Etsimme joka syksy uusia innokkaita jäseniä Hyeenan hallitukseen, joita kiinnostaa vaikuttaa järjestön toimintaan ja järjestää erilaisia tapahtumia!

Voit tsekata lisää, vaikka heti osoitteessa www.hyeena.net, instagramissa nimimerkillä hyeenary, sekä facebookista sivuilta Hyeena ry. Jäseneksi järjestöömme kannattaakin liittyä heti! Se onnistuu noudattamalla Hyeenan nettisivuilta löytyviä ohjeita. Hyeenan jäsenenä pääset mm. sähköpostilistallemme, Hyeena ry:n viralliseen Facebook-ryhmään, pääset reissuillemme mukaan vain hyeenoille tarkoitettuun hintaan (eli edullisemmin) ja, mikä kaikkein tärkeintä, olet oikeutettu kantamaan Hyeenan punaista turkkia eli haalareita! Hyeena tulee kyllä tutuksi opintojen alkaessa syyskuun alussa, nähdään siis silloin! Järjestämme heti ensimmäisten viikkojen aikana syyskuussa paljon ohjelmaa, joista suuri osa on suunnattu erityisesti teille, uusille opiskelijoille. Hyeenassa on savolaisittain sanottuna haaskaa laamassa!

Innolla syksyä odottaen,

Riku Kiviluoto

Hyeena ry:n hallituksen puheenjohtaja

 

Ensimmäisen viikon tärkeimmät päivät eli laita kalenteriisi jo nyt (tarkemmat tiedot tapahtumista löydät Hyeenan Facebook-tapahtumista):

 

Ma 31.8. Suojakännit @ Ale pupi

Hyeena ottaa varaslähdön lukuvuoteen ja kokoaa opiskelijat yhteen kesälaitumilta päivää ennen syyslukukauden alkua. Tapahtumassa ohjelma on täysin vapaa. Tule paikalle niin näet etukäteen millainen porukka sinua yliopistolla odottaa. Nautitaan kesän viimeisestä päivästä yhdessä laumana! Jos intoa ja uskallusta riittää, voit tulla vanhempien opiskelijoiden seuraksi jo Valkeisenlammelle keskustan laitamille ennen Ale Pupiin siirtymistä.

 

Ti 1.9. Tutustumisilta @ Henry's Pub

Ensimmäinen päivä yliopistolla takana, huh kun jännää! Illalla menemme Henry’s Pubiin (tuttavallisemmin Henkkaan) rentoutumaan, jossa on tarkoitus tutustua toisiimme hallituksen ja tuutoreiden johdolla. Paikalla on Hyeenoita vauvasta (fukseista) vaariin (valmistuneisiin).

 

Ke 2.9. Fuksihengarit @ Lukema

Hengarit on alkoholiton tapahtuma, jossa syödään Hyeenan tarjoamia ruokia ja hengaillaan vapaasti laumalaisten kanssa esimerkiksi pelaillen pelejä tai ommellen haalarimerkkejä. Syksyn ensimmäiset hengarit on tarkoitettu erityisesti teille fukseille, sillä näissä on hyvää aikaa suunnitella tulevaa kaupunkisuunnistusta…

 

To 3.9 Kaupunkisuunnistus @ Kuopion kaupunki

Tässä suunnistuksessa ei juosta hiki hatussa kartan ja kompassin kanssa, vaan tutustutaan opiskelijatovereihin sekä Kuopion kauniiseen kaupunkiin rennoissa merkeissä. Varmasti syksyn ja tähänastisen yliopistourasi paras ja ikimuistoisin reissu, jota et halua missata!

 

Lisäksi heti syksyllä luvassa muun muassa akateemiset pöytäjuhlat eli sitsit, kastajaiset (eli uudelleensyntyminen, pääsy tiedeyhteisön jäseneksi, nouseminen vastasyntyneestä pennusta täysivaltaiseksi Hyeenaksi), kostajaiset (edellisen jälkipuinti), s(yys)excut, Hyeenan 45. vuosijuhlat ja muuta haaskaa!