MOOC-kurssit

Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitos tarjoaa kaksi oikeustieteen peruskurssia kaikkien suoritettavaksi avoimina MOOC-verkkokursseina. Kurssit tarjoavat joustavan ja maksuttoman tavan tutustua itsenäisesti oikeustieteeseen. Niillä tutustutaan oikeudellisen sääntelyn lähtökohtiin, eri oikeudenaloihin, tuomioistuintoimintaan ja oikeudellisen ajattelun peruskysymyksiin, kuten oikeudelliseen tulkintaan ja eri oikeuslähteiden käyttöön.

MOOC-kurssien (Massive Open Online Courses) opiskelu tapahtuu Moodle-pohjaisessa verkko-oppimisympäristössä (DigiCampus). Kurssimateriaaleihin perehtyminen ja automatisoitujen oppimistehtävien tekeminen on kaikille avointa, mutta opiskelijan on mahdollista suorittaa opintojakson arvioitavat oppimistehtävät vasta, kun hänellä on opinto-oikeus. Oikeustieteen perusteet ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta –opintojaksoilla opiskelu tapahtuu sähköisessä oppimisympäristössä opiskelijan omaan tahtiin.

MOOC-kurssit ovat osa Itä-Suomen yliopiston opetusohjelmia, ja ne hyväksytään osaksi tutkintoon johtavaa opiskelua ja avoimen yliopiston opintoja. Verkkokurssit ovat tarjolla kaikille ilmaiseksi, mutta jos opiskelija haluaa MOOC-kurssista suoritusmerkinnän opintorekisteriin ja opintopisteet, hänen tulee kirjautua Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opiskelijaksi ja maksaa avoimen yliopiston opintomaksu.

Kurssin tai kurssit suoritettuasi voit jatkaa oikeustieteen opintoja avoimessa yliopistossa suorittamalla Yleiset oikeusjärjestysopinnot (60 op). Kokonaisuuden hinta on 350 euroa. Kun olet suorittanut Yleiset oikeusjärjestysopinnot, voit hakea oikeustieteiden laitokselle tutkinto-opiskelijaksi julkisoikeuteen (HTK/HTM-tutkinnot) avoimen väylällä. Kaikki Yleiset oikeusjärjestysopinnot (60 op) suorittaneet otetaan opiskelijaksi (ei kiintiötä, ei arvosanakriteeriä).

Lisätietoa MOOC-kursseista: https://haeyliopistoon.fi/mooc-kurssit/

 

 

     

 

Suoritettavissa olevat oikeustieteen MOOC-opintojaksot

Oikeustieteen perusteet

Oikeustieteen perusteet -opintojakso on kaikille avoin MOOC-opintojakso, joka perehdyttää sinut oikeustieteeseen tieteenalana. Opintojakso lisää tietojasi oikeudellisesta sääntelystä ja oikeusjärjestyksen perusteista sekä keskeisistä oikeudenaloista ja näiden peruskäsitteistä. Opintojakso antaa perusvalmiuksia oikeustieteen opiskeluun ja soveltuu hyvin oikeustieteiden opinnoista avoimessa yliopistossa tai tutkintotavoitteisesta oikeustieteen opiskelusta kiinnostuneille.

Kaikki halukkaat pääsevät kirjautumaan opintojaksolle ja tutustumaan oppimateriaaleihin ja suoritustapoihin omaan tahtiin. Suorittaaksesi opintojakson (1 op) ja tehdäksesi tentin, sinun tulee kirjautua Itä-Suomen yliopiston avoimeen yliopiston opiskelijaksi. 

Toimi näin:

Kirjaa itsesi oppimisympäristöön (Digicampus) tästä linkistä: https://digicampus.fi/

Voit valita itsellesi sopiva kirjautumistavan. Jos sinulla on google-tili, voit kirjautua google-tunnuksillasi. Jos olet toisen korkeakoulun opiskelija, voit kirjautua HAKA-tunnuksilla. Jos sinulla ei ole kumpaakaan tunnistautumistapaa käytässä, kirjaudu oppimisympäristöön sisään vierailijana.

Opintojakson löydät digicampuksesta osiosta: ”kaikille avoimet opintojaksot /MOOC”

Tutustu opintojakson suorittamisen ohjeisiin ja käy opiskelemaan!

Lisätietoja: Jonna Kosonen (jonna.kosonen@uef.fi)

 

Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta

Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta -opintojakso tutustuttaa oikeustieteen eri suuntauksiin ja lainopin menetelmällisiin perusteisiin. Kurssilla harjoitellaan itsenäistä tiedonhankintaa sekä oikeudellisen tulkinnan ja argumentaation alkeita. Kurssin jälkeen hallitset myös oikeuskielen ja oikeustieteellisten tekstien erityispiirteet.

Opintojakso antaa valmiuksia oikeustieteiden opiskeluun ja soveltuu erityisesti sellaisille, jotka suunnittelevat oikeustieteiden opiskelua tutkintotavoitteisesti tai avoimessa yliopistossa. Kurssisivulle pääsevät kirjautumaan vierailijatunnuksilla kaikki kiinnostuneet. Vierailijana pystyt katselemaan kurssin luentotallenteita ja muuta avointa materiaalia sekä tekemään esimerkkitehtäviä. Kaiken kurssimateriaalin saat käyttöösi ja koko kurssin (2 op) voit suorittaa vain kirjoittautumalla Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opiskelijaksi.

Toimi näin:

Oppimisympäristöön (Digicampus) pääset tästä linkistä: https://digicampus.fi/

Opintojakson löydät Digicampuksesta osiosta: ”kaikille avoimet opintojaksot /MOOC”

Voit kirjautua kurssille itsellesi sopivalla tavalla:

  • Vierailijana voit katsella opintojakson materiaaleja ja tehtäviä, mutta et pysty tekemään tehtäviä.
  • Tunnistautuneena käyttäjänä (kirjautuminen Google- tai HAKA-tunnuksilla) pääset suorittamaan osan kurssin tehtävistä.

Jos haluat suorittaa kurssin loppuun, ilmoittaudu avoimen yliopiston opiskelijaksi kurssisivulta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja: Elina Lindström (elina.lindstrom@uef.fi)