Viihtyisä Norssi

Värikästä opiskelijakuntatoimintaa

Opiskelijakuntatoiminnassa, kuoroissa, kansainvälisyysmatkoilla ja teemapäivinä syntyy hyviä ystävyyssuhteita, jotka kantavat läpi elämän. Aktiivinen opiskelijakunta ja tutorit järjestävät yhteisiä tapahtumia kuten ykkösten yön, itsenäisyyspäivän gaalan ja klubi-iltoja.  

Päivittäin käytettävissäsi

Henkilökohtainen tietokone ja ilmainen wlan-verkko, videoiden kuvaus- ja editointilaitteet,  musiikin äänitysstudio, bändien harjoitustilat, kuvataiteen työtilat, koulun kuntosali, liikuntasali illalla, oma kirjasto sekä koulun kahvila. Kurssitarjonta on monipuolista. Pakollisten kurssien lisäksi on valittavana yli 100 valinnaista kurssia. Tästä linkistä pääset tutustumaan tarkemmin eri kurssien sisältöihin (Kurssisisällöt -opas 2016-2019). 

Norssiteatteri – teatterin taikaa ja ilmaisun iloa

Valinnaiset draamakurssit tarjoavat perustietoa draaman ja teatterin ilmaisullisista keinoista sekä näyttelijätyön tekniikoista. Peruskurssin jälkeen opiskelijat harjoittelevat ja esittävät valitsemansa näytelmän. Koulussamme on mahdollisuus tehdä myös teatteritaiteen lukiodiplomi.  

Normaalikoulussa väitellään 

Norssissa on vankka väittelyperinne, ja meillä voi suorittaa kaksi väittelykurssia. Vuosittain järjestetään erilaisia väittelytapahtumia, ryhmien välisiä väittelykilpailuja ja kokoonnutaan säännöllisesti terästämään sanankäyttötaitoja. Kurssilaiset osallistuvat vuosittain valtakunnalliseen Sokrates-kilpailuun ja järjestävät SciFest-tapahtumaan Pohjois-Karjalan lukioiden välisen väittelykisan.