Joensuun normaalikoulun lukion yleislinja 

Joensuun normaalikoulun lukio on 350 opiskelijan tiivis ja aktiivinen yhteisö. Norssi korostaa yhteisöllisyyttä, suvaitsevaisuutta, toisen arvostamista sekä yksilön vastuuta. Koulu on vetovoimainen - puolet norssilaisista tulee Joensuun ulkopuolelta. Norssin tilat ovat viihtyisät ja tekniikka edistyksellistä. 

Yleislinjalle valitaan vuosittain 90 uutta opiskelijaa, joille koulumme tarjoaa yli 100 koulukohtaista kurssia tähtitieteestä ja peliohjelmoinnista teatteritaiteeseen ja kehonhuoltoon.  

Opetuksessa käytetään vaihtelevia opetusmenetelmiä, työtapoja sekä materiaaleja. Opiskeluun sisältyy myös kulttuuritilaisuuksia, opintokäyntejä ja leirikouluja.  

Innostunut ja monipuolisesti pätevöitynyt opettajakunta tekee opetustyön lisäksi tutkimusta ja oppikirjoja, joita käytetään kouluissa ympäri Suomen. Norssi on kokeilunhaluinen ja jatkuvasti uudistuva koulu. 

Norssilaiset haluavat menestyä opinnoissaan. Norssin lukion ylioppilaskirjoitusten tulokset ovat valtakunnallista kärkitasoa, ja opiskelijamme sijoittuvat hyvin hakemiinsa yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.


Tarinoita tosielämästä: 

"Lukiossa on järisyttävän laajat mahdollisuudet erilaisten omien tiede- ja taideprojektien 
tekemiseen." 

"Lukion aloitus on ollut ihan mukavaa. Töitä on saanut tehdä enemmän. Kuitenkin omien 
valintojen merkitys ja ylipäätänsä koulumme vapaa ilmapiiri ovat tehneet minuun vaikutuksen."
 

"Täällä on ihanat kaverit, hauskat tutorit, huumorintajuiset opettajat, herkullinen ruoka, hieno koulurakennus ja mahtava yhteishenki – mitä muuta voi uusi ykkönen lukiolta toivoa."