Joensuun normaalikoulun matemaattis-luonnontieteellinen linja (Luma)

Innostu ilmiöistä

Jos olet kiinnostunut ympäristöstäsi, luonnosta ja luonnonilmiöistä sekä ihmisestä osana kaikkea tätä, Norssin Luma-linja on oikea valinta lukio-opinnoillesi. Matemaattis-luonnontieteellisen linjan opiskelijoille on tarjolla kokeellisuutta ja laboratoriotyöskentelyä.  

Luma-linjalle otetaan vuosittain 25 opiskelijaa. Opinnot antavat vankan pohjan lääketieteen, luonnontieteellisten alojen ja tietotekniikan jatko-opintoihin. Norssi on yliopiston koulu, joten yhteistyö yliopiston kanssa on tiivistä.  

Norssin Luma-linja on juuri niin innostava kuin sen opiskelijatkin. Lumalla on hyvä yhteishenki. Linjalla on paljon yhteistä toimintaa, ja eri luokka-asteiden lumalaiset tutustuvat toisiinsa luma-kursseilla ja -retkillä. Toimintaan kuuluvat myös oma leirikoulu sekä jokavuotiset tutustumiskäynnit alan jatko-opiskelupaikkoihin. Muuten opiskelu on aivan samanlaista kuin yleislinjalla.


Tarinoita lumailusta: 

"Lumailussa parasta on ollut leirikoulut. Mieleen on jäänyt yö Patvinsuolla puolijoukkueteltassa, Kolilla purossa uiminen ihan alkukeväästä ja ehdottomasti Abiskon reissu Pohjois-Ruotsissa. Porukka on ollut huikea." 

"Hitsauduimme hyvin yhteen huiputtaessa Njullatunturia viiltävässä tuulessa ja räntäsateessa." 

"Parasta on ollut luonnontieteellinen oivaltaminen." 

"Parasta lumalla on ollut korvaamaton ryhmähenki, jota monet opettajatkin ovat kehuneet."