Kansainvälinen Norssi

Norssi on Joensuun ainoa Unesco-koulu ja kansainvälinen toiminta on koulussamme aktiivista. Lukiossa tarjotaan kolme kansainvälisyyskurssia, joilla tutustutaan mm. kulttuurien väliseen viestintään, kansainvälisyyden ilmiöihin Suomessa sekä muihin Euroopan maihin ja kulttuureihin.

Viimeinen kansainvälisyyskurssi toteutetaan leirikoulumatkana Eurooppaan tai Kiinaan. Leirikoulun ohjelma rakennetaan valitun teeman ympärille (esimerkiksi historia, kuvataide, maantiede, kielet).  Kansainvälisiä leirikouluja on järjestetty myös eri oppiaineissa, esimerkiksi hiukkasfysiikan kurssi Cernissä tai uskonnon kurssi Taizèssa, ranskan kurssi Pariisissa ja saksan kurssi Berliinissä.  

Venäjän kulttuurikurssiin sisältyy leirikoulumatka Venäjälle. Viime vuosina matka on toteutettu Petroskoihin. Koulullamme on yhteistyötä petroskoilaisen Unesco-koulun kanssa ja petroskoilaiset opiskelijat ja opettajat vierailevat vastavuoroisesti Joensuussa ja koulullamme. Venäjän kulttuurikurssi on tarjolla kaikille lukion opiskelijoille, eikä osallistuminen edellytä aikaisempia venäjän opintoja. 
  
Koulu tukee kaikkia lukiolaisiaan 100 euron matkastipendillä, jonka jokainen voi käyttää lukioaikanaan kerran mihin tahansa koulun matkaan. 

Opintomatkalle ilmoittauduttaessa tulee olla suoritettuna vähintään kaksi edeltävää kurssia: KV1-kurssi, KV2-kurssi tai kaksi opintomatkan kohteen perusteella nimetyistä kursseista.

Lokakuu 2017

Amsterdam (GE3, KV)

Huhti-toukokuu 2018

Pariisi (RA, KV, GE3, KU2, KU3, HI4)

Elokuu 2018

Abisko (LUO-kurssit)

Lokakuu 2018

Lontoo (ENA8, KV, GE3)                            

Huhti-toukokuu 2019

Ateena (HI4, UE, FIL)

Taize (UE2, RA)

Lokakuu 2019

Cern (FY1 – FY5)          

Berliini (SA, yrittäjyys, GE3, KV)

Shanghai, Nanjing (kiina, suurvaltakurssi, HI6, GE3, KV)

Huhti-toukokuu 2020

Rooma (GE 3, KV, italia)

Elokuu 2020

Abisko (LUO-kurssit)

Lokakuu 2020

Malaga (ESP, KV, HI4)                            

Kevät 2021

Pariisi (RA, KV, GE3, KU2, KU3, HI4)

Lisäksi Petroskoi (venäjä) vuorovuosin keväällä tai syksyllä.