FARMASIAN VALINTAKOKEEN TOINEN VAIHE 11.6.2020 (päivitetty 8.6.2020)

Yksityiskohtainen ohje valintakokeen toiseen vaiheeseen valituille on lähetetty hakijan Opintopolun hakemuksella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen 8.6.2020. Tutustu huolellisesti ohjeeseen hyvissä ajoin ennen koetta! Mikäli et ole saanut viestiä, tarkista ensin roskapostikansiosi. Jos viestiä ei löydy, ota yhteyttä paivianneli.hartikainen(at)uef.fi

Tieto valintakokeen toiseen vaiheeseen valituille on lähetetty 4.6.2020. Lähetämme toiseen vaiheeseen valituille hakijoille tarkempia yliopistokohtaisia ohjeita koejärjestelyistä ja kokeeseen osallistumisesta ma 8.6.2020.  

Kokeesta ei saa myöhästyä! Koe alkaa klo 14:00. Varaudu siihen, että ilmoittautuminen alkaa jo tuntia ennen koetta. Paikalla on oltava vähintään puoli tuntia ennen kokeen alkua. Emme ota myöhästyneitä kokeeseen. 

Farmasian valintakokeen toinen vaihe tehdään omalla tietokoneella Moodle-oppimisympäristössä. Koe suoritetaan yliopiston tiloissa torstaina 11.6.2020 klo 14:00 - 16:00. Tutustu huolellisesti seuraaviin ohjeisiin hyvissä ajoin ennen koetta!  Linkit vievät Helsingin yliopiston sivuille.

Kokeen kesto on 75 minuuttia. Suoritat kokeen paikkakunnalla, jonka olet ilmoittanut Opintopolussa hakulomakkeellasi (pl. Maarianhamina). Koe ei vaadi ennakkovalmistautumista. Tutustu huolellisesti myös oheiseen tiedotteeseen farmasian valintakokeen toisesta vaiheesta! 

Kutsu valintakokeen toiseen vaiheeseen lähetetään viimeistään 4.6.2020 Opintopolun hakemuksella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

 

**************************************************** 

FARMASIAN VALINTAKOE KESKIVIIKKONA 27.5.2020

Valintakokeen aineisto

Farmasian valintakoe alkaa klo 9.00. Tällöin alle julkaistaan kokeessa käytettävä aineisto. Vastaa aineiston pohjalta aineistokokeen eli osion 1 kysymyksiin. Kemian kokeessa eli osiossa 2 sinulla on käytettävissäsi alta löytyvä jaksollinen järjestelmä.

1. Aineistokoe (osio 1): koe on päättynyt 27.5.2020

2. Kemian koe (osio 2): koe on päättynyt 27.5.2020

Aineistot ovat ladattavissa myös Helsingin yliopiston ja Åbo Akademin sivuilta. Aineistot julkaistaan PDF-tiedostona. Aineistojen avaamiseen tarvitset salasanan, joka lähetetään sinulle sähköpostilla ma 25.5.2020. Mikäli et ole saanut salasanaa eikä se löydy roskapostikansiostasi, ota yhteyttä mahdollisimman pian hakukohteesi hakijapalveluihin:

Itä-Suomen yliopisto: hakijapalvelut@uef.fi

Helsingin yliopisto: hakijapalvelut@helsinki.fi

Åbo Akademi: studinfo@abo.fi

Sinun täytyy ladata sivu uudelleen kokeen alussa, jotta valintakoemateriaalit päivittyvät sivunäkymääsi. Materiaalien ilmestymisessä voi olla muutaman minuutin viive. Jos koetiedostot eivät näy tasan klo 9:00, odota hetki ja lataa sivu uudelleen.  

Voit testata etukäteen, että koneesi pystyy avaamaan PDF-tiedoston tästä:

PDF-TESTITIEDOSTO

 

**************************************************

Haku farmasian koulutuksiin

Jos olet ylioppilas, voit hakea yhteisvalinnassa farmaseutin (3 v.) ja proviisorin (3 v. + 2 v.) koulutusohjelmiin. Lisätietoja ja hakeminen Opintopolku.fi-sivustolla.

Jos olet valmis farmaseutti, voit hakea proviisorin (2 v.) koulutusohjelmaan omassa hakukohteessa. Lisätietoja ja hakeminen Opintopolku.fi-sivustolla.

Jos olet valmis farmaseutti tai proviisori, voit hakea apteekki- ja sairaalafarmasian erikoistumiskoulutukseen (farmaseutit 40 opintopistettä ja proviisorit 60 opintopistettä). Lisätietoja ja hakeminen erikoistumiskoulutuksen nettisivuilla.

Hyödyllisiä linkkejä:

Opintopolku.fi

haeyliopistoon.fi

Apteekki- ja sairaalafarmasian erikoistumiskoulutus