Avoimen yliopiston opetustarjonta on avattu maksuttomana työttömille ja lomautetuille

Työtön työnhakija voi tietyin edellytyksin opiskella sivutoimisesti tai jopa päätoimisesti menettämättä työttömyysetuuttaan. Opintojen vaikutus työttömyysetuuteesi ratkaistaan TE-palveluissa, joten opinnoista kiinnostuneen kannattaa sopia TE-palveluiden kanssa opiskelusuunnitelmistaan ennen opintoihin ilmoittautumista. Katso lisätietoja Työttömänä opiskeleminen.

Mahdollisuus maksuttomiin opintoihin koskee kaikkia ajalla 6.5. - 25.6. ja 5.8. - 31.12.2020 tehtyjä ilmoittautumisia. Etu koskee avoimen yliopiston itse järjestämää opetusta eli sen piiriin ei kuulu yhteistyöoppilaitosten opetustarjonta. Opinnot jatkuvat maksuttomana  opintojakson tai -kokonaisuuden opinto-oikeuden ajan.

Avoimen yliopiston opinnot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden laajentaa ja syventää työelämässä tarvittavaa osaamista hyödyntämällä opintoja sellaisenaan tai opiskelemalla tutkintoon asti.

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu opintoihin. Tutustu lukuvuoden 2020-2021 opetustarjontaan

Lisää ilmoittautumislomakkeen liitteeksi lomautusilmoitus tai todistus työttömyydestä. Todistuksena työttömyydestä toimii mm. TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta ladattava todistus.

Kauppatieteiden ja oikeustieteiden opintojen osalta opiskelijapaikat ovat täynnä.

Avoimessa yliopistossa on kattavat neuvonta- ja ohjauspalvelut, jotka ovat tarjolla maksutta kaikille. Ohjausajan voi varata verkkolomakkeella tai sähköpostitse. Ohjauskeskustelut voi käydä puhelimitse tai verkon välityksellä. Tutustu opinto-ohjaajiemme palveluihin.