MAKSU- JA PERUMISEHDOT


Itä-Suomen yliopistossa avointa  yliopisto-opetusta toteuttaa Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate (myöh. Aducate). Aducate pidättää itsellään oikeuden opinto-ohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin.

Itä-Suomen yliopisto/Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate
y-tunnus 2285733-9
osoite: PL 1627, 70211 Kuopio
puhelin 029 445 1111

Ilmoittautumisen sitovuus ja opintomaksun maksaminen

Ilmoittautuminen avoimeen yliopisto-opetukseen on aina sitova. Opintomaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkimaksuna. Opintomaksut ovat arvonlisäverottomia (julkisoikeudellinen suorite).

Opinto-oikeus

Opintomaksu antaa opiskelijalle määräaikaisen opinto-oikeuden, joka oikeuttaa osallistumaan opinto-ohjelman opintoihin sekä sen sisältämiin opintosuorituksiin. Voimassaolevat opinto-oikeudet ja niiden kestot löydät WebOodissa, katso Omat perustiedot.

Ensimmäisen lukukauden jälkeen ilmenevät vähintään kuukauden kestävät lääketieteelliset/terveydelliset esteet oikeuttavat sinua hakemaan opinto-oikeusajalle jatkoaikaa.  Hakemuksen tulee sisältää vähintään seuraavat tiedot: hakijan nimi ja opiskelijanumero, peruttava opinto ja opinto-oikeuden kesto, perustelut sekä lääkärintodistus, josta ilmenee edellä mainitun lääketieteellisen tai terveydellisen esteen estävän opintojen jatkamisen. Lisätietoja antaa oppiaineen koulutussihteeri, katso yhteystiedot.

  • Hakemus osoitetaan koulutusjohtaja Leena Leskiselle joko postitse osoitteeseen Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate, PL 1627, 70211 Kuopio tai leena.leskinen@uef.fi.

Maksuperusteet

Avoimen yliopiston opintomaksut perustuvat yliopistolakiin (558/2009) ja valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009) sekä asetuksen 2 §:n muutokseen (1436/2014).  Avoimen yliopisto-opetuksen maksut korkoineen ja kuluineen ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä (Laki N:o 706/2007).

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumisen avoimen yliopiston opintoihin voi perua 14 vuorokauden kuluessa ilmoittautumispäivästä edellyttäen, että ei ole osallistunut opetukseen tai suorittanut opintoja. Peruminen tulee tehdä aina kirjallisesti (verkkolomakella). - 14 vuorokauden perumisaika ei koske avoimen yliopiston opiskelijoiksi ilmoittautuvia yhteistyöoppilaitosten opiskelijoita!

Kun perut opintosi viimeistään 14 vuorokauden kuluessa ilmoittautumispäivästä, pidätämme opintojakson hinnasta 50 euroa opinto-oikeuden käsittelymaksuna. Mikäli opintomaksu on alle 50 €, maksettu opintomaksu pidätetään käsittelymaksuna. - Palautusmahdollisuus ei  koske avoimen yliopiston opiskelijoiksi ilmoittautuvia yhteistyöoppilaitosten opiskelijoita!

Mikäli et pysty aloittamaan opintoja ensimmäisenä lukukautena vähintään kuukauden kestäneen lääketieteellisen/terveydellisen esteen takia  ja haluat perua ilmoittautumisen 14 vuorokauden perumisajan päätyttyä, tulee sinun toimittaa lääkärintodistus ja kirjallinen hakemus Avoimen yliopistoon. Hakemuksen tulee sisältää vähintään seuraavat tiedot: hakijan nimi ja opiskelijanumero, peruttava opinto ja opinto-oikeuden kesto, perustelut sekä lääkärintodistus, josta ilmenee edellä mainitun lääketieteellisen tai terveydellisen esteen estävän opiskelijaa aloittamasta opinnot. Mainitse hakemuksessa mahdollista maksupalautusta varten tilinumero IBAN-muodossa. Lisätietoja antaa oppiaineen koulutussihteeri, katso yhteystiedot.

  • Hakemus osoitetaan koulutusjohtaja Leena Leskiselle joko postitse osoitteeseen Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate, PL 1627, 70211 Kuopio tai leena.leskinen@uef.fi.

Jos Aducate joutuu perumaan opetuksen ilmoittautuneiden vähäisen määrän tai muun vastaavan toteuttavan organisaatiosta johtuvan syyn vuoksi, opintomaksusta palautetaan kokonaisuudessaan.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä palvelun toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com