Takaisin

Savon apteekkariyhdistyksen koulutus- ja kehittämissäätiöltä tukea Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan

Savon apteekkariyhdistyksen koulutus- ja kehittämissäätiö lahjoittaa 10 000 euroa Itä-Suomen yliopistolle. Lahjoitus kohdentuu yliopiston varainhankintakampanjaan lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle, ja sen arvo kasvaa valtion vastinrahan myötä.

– Itä-Suomen yliopiston farmasian laitos on tärkeä apteekkitoiminnan kehittämiselle niin Savossa kuin koko Suomessa tekemänsä tutkimus- ja kehittämistyön ansiosta, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Petri Kröger.

Kuopiossa toimiva farmasian alan koulutusyksikkö on Krögerin mukaan myös avainasemassa varmistamassa apteekkien henkilökunnan saatavuuden Itä-Suomessa.

– Monet alueen yksityisistä apteekeista ja apteekkareista tekevät tutkimusyhteistyötä Itä-Suomen yliopiston kanssa keräämällä tutkimusaineistoa apteekeissa tai toimimalla opiskelijoiden ohjaajina. Lisäksi merkittävä osa Itä-Suomen yliopiston farmasian opiskelijoista suorittaa opintoihinsa kuuluvan opetusapteekkiharjoittelun Savon alueen yksityisissä apteekeissa.

Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan dekaani Hilkka Soininen iloitsee lahjoituksesta, joka on jo seitsemäs lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle saatu lahjoitus yliopiston meneillään olevan varainhankintakampanjan aikana.

– Kampanja päättyy kuluvan vuoden kesäkuun lopussa, toteaa Soininen.

Professori Jarkko Ketolainen yliopiston farmasian laitokselta pitää lahjoitusta merkittävänä tunnustuksena yliopiston hyvin tekemälle työlle farmasian alan hyväksi Itä-Suomessa.

Savon apteekkariyhdistyksen koulutus- ja kehittämissäätiön tarkoitus on edistää lääkkeisiin ja niiden käyttöön liittyvää tietoa terveydenhuoltoalalla toimiville ammattihenkilöille, yhteisöille ja yleisölle. Säätiö järjestää vuosittain useita koulutuksia Savon alueella toimivien apteekkien henkilökunnalle ja apteekkareille.

Säätiö jakaa vuosittain apurahoja Savon alueella toimiville farmaseuteille ja proviisoreille sekä stipendejä hyvin arvosanoin valmistuneille lääkealan perustutkinnon suorittaneille lääketeknikoille, farmaseuteille ja proviisoreille.

Apteekkiaiheisia kuvituskuvia medialle Suomen Apteekkariliiton sivuilta: www.apteekkariliitto.fi/ > media > kuvapankki

Lisätietoja:

Petri Kröger, hallituksen puheenjohtaja, Savon apteekkariyhdistyksen koulutus- ja kehittämissäätiö, p. 040 8344059

Hilkka Soininen, dekaani, terveystieteiden tiedekunta, Itä-Suomen yliopisto, p. 040 5735749, hilkka.soininen(at)uef.fi

Jarkko Ketolainen, professori, farmasian laitos, p. 040 3552486, jarkko.ketolainen(at)uef.fi