Takaisin

Nunnanlahden Uuni Oy:ltä sydän- ja rintaelinkirurgian lahjoitusprofessuuri Itä-Suomen yliopistolle

Nunnanlahden Uuni Oy on lahjoittanut Itä-Suomen yliopistolle miljoona euroa viisivuotisen sydän- ja rintaelinkirurgian professuurin rahoittamiseksi.

Nunnanlahden Uuni Oy:n omistaja Juhani Lehikoinen kertoo, että lahjoituksen kimmokkeena oli omakohtainen kokemus sydänkirurgiasta KYSissä. – Sain 14 vuotta sitten elämälleni jatkoaikaa, jonka ansiosta olen voinut edelleen panostaa vuolukiviesiintymän ainutlaatuiseen vuolukivilajiin perustuvaan yritystoimintaan ja tulisijateollisuuden kehitystyöhön. Tänä aikana yrityksen tulos syntyi ja kasvoi parhaimmilleen. Siitä kiitoksena nyt haluan tuloksesta kohdentaa tutkimus- ja kehitystyöhön lahjoitusprofessuurin kautta.

Juhani Lehikoinen (vas.), Jukka Mönkkönen ja Ensio Berg lahjoitustilaisuudessa.

Lehikoinen haluaa erityisesti kiittää apulaisylilääkäri, sydänkirurgi Ensio Bergiä ja hoitohenkilökuntaa saamastaan hoidosta.

– Tukemalla sydän- ja rintaelinkirurgian tutkimusta ja kehittämistä haluan olla edistämässä hyvää hoitoa Savo-Karjalan asukkaille myös tulevaisuudessa.

Rehtori Jukka Mönkkösen mukaan on upeaa, että yksityinen taho haluaa näin merkittävällä tavalla tukea yliopistoa sekä lääketieteellistä tutkimus- ja kehitystyötä. – Tällainen tuki tarjoaa mahdollisuuden tiettyjen alojen kohdennettuun kehittämiseen.

– Professuurin myötä KYSistä tulee yksi alan merkittävistä keskuksista Suomessa, toteaa puolestaan sydän- ja rintaelinkirurgian klinikkaylilääkäri Pekka Jaakkola KYSin Sydänkeskuksesta.

Pekka Jaakkolan mukaan uusi professuuri vahvistaa myös KYSin hyvää imagoa.

Nunnanlahden Uuni Oy on Juhani Lehikoisen vuonna 1982 perustama yritys, joka sijaitsee Juuan Nunnanlahdessa ja työllistää keskimäärin 80 henkilöä. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Nunnanlahden Uuni Oy ja tytäryhtiö NunnaUuni Oy. Yritys on tunnettu varaavista NunnaUuni-tulisijoista, joita se valmistaa oman esiintymänsä MammuttiKivi-nimisestä vuolukivilajista. Yritys on osallistunut useisiin tutkimusprojekteihin, ja yrityksen oman tutkimus- ja tuotekehitystyön tuloksena on syntynyt tulisijoihin lukuisia patentteja ja mallisuojarekisteröintejä.

Juhani Lehikoinen (vas.) kertoi, miten vuolukivialan ja lääketieteen osaaminen päätyivät kohtaamaan. Kuvassa myös Jukka Mönkkönen, Ensio Berg ja Nunnanlahden Uunin hallituksen jäsen Aulis Kärki.

Lisätietoja:

Juhani Lehikoinen, omistaja ja hallituksen puheenjohtaja, Nunnanlahden Uuni Oy, p. 040 7517 688, juhani.lehikoinen (a) nunnauuni.fi

www.nunnauuni.com

Kuvat Tuija Hyttinen