Takaisin

Jussi Laine kansainvälisen rajatutkimusjärjestön presidentiksi

Apulaisprofessori Jussi Laine Itä-Suomen yliopistosta on valittu kansainvälisen rajatutkimusjärjestön Association for Borderlands Studies (ABS) presidentiksi 8.4.2020 alkaen. Järjestö on maailmanlaajuinen toimija, joka yhdistää noin 400 asiantuntijaa yli 60 maasta. ABS edistää verkostoitumista, yhteishankkeita ja opetusta sekä pyrkii lisäämään rajatutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Rajat ovat nousseet takaisin yhteiskunnalliseen keskusteluun globaalin, ylirajaisen liikkuvuuden ja siitä kumpuavien haasteiden seurauksena. Ajankohtainen koronapandemia on osaltaan lisännyt keskustelua rajoista.

– Usein ratkaisua on etsitty rajojen sulkemisesta ja kansalliseen kehitykseen käpertymisestä sen sijaan, että tilanteeseen etsittäisiin ylikansallisia ratkaisuja, Laine toteaa.

Laine on toiminut järjestön hallituksessa vuosina 2011–2014 sekä talouden ja toiminnanjohtajana vuosina 2013–2017. Lisäksi hän toimi järjestön ensimmäisen maailmankonferenssin järjestelytoimikunnan vastaavana. Konferenssi järjestettiin kesällä 2012 Joensuussa ja Pietarissa.

ABS on alansa johtava kansainvälinen tieteellinen järjestö, joka tukee monitieteistä kansainvälisten rajojen ja raja-alueiden sekä muiden rajojen ja niiden muodostamien prosessien ja yhteisöjen tutkimusta. Järjestö perustettiin vuonna 1976 San Diegossa, ja sen alkuperäisenä tavoitteena oli Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueiden tutkiminen.

ABS ylläpitää jatkuvia suhteita ympäri maailmaa muihin instituutioihin ja yhdistyksiin, joilla on samanlaisia ​​intressejä, järjestää konferensseja ja muita tapahtumia eri mantereilla sekä tukee muita alan tapahtumia. ABS julkaisee Journal of Borderlands Studies tiedejulkaisua.

Jussi Laineen painolaatuinen valokuva https://mediabank.uef.fi/A/UEF+Media+Bank/36348?encoding=UTF-8

Lisätietoja: apulaisprofessori Jussi Laine, puh. 050 433 8252, jussi.laine(at)uef.fi