Takaisin

4.–8.5. Haku päälle! Humanistien työelämäviikko verkossa

Kohderyhmä: Itä-Suomen yliopiston humanististen alojen (kielet, kulttuurialat, historia) opiskelijat ja alumnit

Työelämäviikolla pääset tutustumaan pohjoiskarjalaiseen yrityselämään ja saat hyödyllistä tietoa työnhausta ja osaamisesi hinnoittelusta. Ilmoittaudu 29.4.2020 mennessä. Voit ilmoittautua samalla lomakkeella yhteen tai useampaan viikon ohjelmanumeroista. Tietoiskut ja vierailut järjestetään Zoomin välityksellä. Zoom-linkki kuhunkin kokoontumiseen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

Viikon ohjelman järjestää HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke (ESR).

Ohjelma

Ilmoittaudu

ma 4.5. klo 10.00–11.00 Tietoisku: Rekrytoinnin uudet tuulet (Lauri Ruotsalainen, Tovari oy)

Tietoiskussa saat ajantasaisia vinkkejä siihen, miten voit tuoda esiin omaa osaamistasi nykyaikaisesti, erottua muiden työnhakijoiden joukosta ja käyttää sosiaalista mediaa hyväksi työnhaussa.

ma 4.5. klo 11.15–12.00 Tietoisku: Hissipuhe jää mieleen (Lauri Ruotsalainen, Tovari oy)

Tietoiskussa käsitellään hissipuhetta, eli sitä, miten tiivistät osaamisesi ja herätät potentiaalisen työnantajan tai yhteistyökumppanin kiinnostuksen alle minuutissa.

ma 4.5. klo 13.00–14.00 Vierailu: Business Joensuu oy (Yritysasiantuntija Satu-Minna Piiroinen)

Business Joensuu oy on yrityksille tukipalveluita tarjoava organisaatio, joka auttaa ratkaisemaan yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyviä haasteita. Se palvelee myös yrityksen perustamista suunnittelevia rohkelikkoja. Sinäkin saatat olla yksi heistä, sillä moni humanisti ryhtyy yrittäjäksi valmistumisensa jälkeen. Mitä palveluja, koulutusta ja toimintaa Business Joensuulla on tarjota humanistiopiskelijalle ja jo valmistuneelle?

ti 5.5. klo 14.00–15.00 Tietoisku: Onnistu palkkaneuvottelussa ja osaamisen hinnoittelussa (TAKU ry, MAL ry ja Kieliasiantuntijat ry)

Mistä humanistin palkka koostuu? Miten hinnoitella oma osaaminen ensimmäistä oman alan työtä hakiessa? Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU, Kieliasiantuntijat ja Museoalan ammattiliitto MAL kertovat humanistien työllistymisestä, palkkauksesta ja ammattijärjestöjen tarjoamasta tuesta opiskelijoille ja valmistuneille.

ke 6.5. klo 14.00–15.00 Vierailu: Rookie Communications oy

Rookie Communications on ”ikuisesti uhmaikäinen” viestintätoimisto, joka tarjoaa monipuolisia viestinnän ja markkinoinnin palveluita organisaatioille. Millaista on työ sisällöntuotannon ja viestinnän parissa Pohjois-Karjalassa?

pe 8.5. klo 13.00–14.00 Vierailu: Valamis oyj (HR & Recruitment Specialist Iita Hirvonen)

Valamis oyj (aiemmin Arcusys) on digitaalisen oppimisen ratkaisuihin erikoistunut joensuulaislähtöinen yritys, jolla on yhdeksän toimipistettä maailmanlaajuisesti. Valamis työllistää paitsi koodareita myös humanisteja. Millä tavalla ohjelmistoalan yritys hyötyy humanistisesta osaamisesta?