Takaisin

Ajankohtaista tietoa COVID-19-koronaviruksesta

Itä-Suomen yliopisto seuraa koronavirustilannetta ja noudattaa asiassa viranomaisten ohjeita. Epidemia-alueille ei tule matkustaa.

Ajantasainen tieto koronavirusepidemian tilanteesta löytyy THL:n verkkosivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 sekä sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/etusivu.

Ulkoministeriön matkustustiedotteet löytyvät osoitteesta https://um.fi/matkustustiedotteet

Ohje epidemia-alueilla oleskelleille, toimi näin

Jos olet matkustanut epidemia-alueella ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, toimi näin:

  • Ota aina ensin puhelimitse yhteyttä paikallisen sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.
  • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
  • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Hyvä käsihygienia on ratkaisevassa roolissa tartuntojen ehkäisemisessä. THL:n ohjeet oikeaoppiseen käsienpesuun ja yskimiseen löytyvät osoitteesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Yksityiskohtaisempia ohjeita opiskelijoille ja henkilökunnalle on koottu yliopiston intranetiin.