Tietoaineistot

KIRJAT, LEHDET JA ARTIKKELIT

Itä-Suomen yliopiston painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet löytyvät UEF-Finna -hakuliittymästä. Painetut ja e-lehdet löytyvät hakemalla lehden nimellä. E-lehtiä voit myös selata aihepiireittäin UEF-Finnan etusivun Selailunäkymästä. Kansainvälisiä artikkeleita voit hakea artikkelin nimellä tai aiheen mukaan UEF-Finnan hausta kansainvälisistä e-aineistoista. Elektronisten aineistojen käyttö yliopistoverkon ulkopuolelta edellyttää kirjautumista UEF-Finnaan omilla UEF-tunnuksilla.

Lue lisää kirjojen hakemisesta, lehtien ja artikkelien hakemisesta sekä e-aineistojen etäkäytöstä.

Kirjaston kokoelmiin kuulumattomia artikkeleita, lehtiä ja kirjoja voit kysyä Vapaakappaleista (kotimainen aineisto) tai tilata Varastokirjastosta UEF-Finnan kautta. Muista myös muut alueesi lähikirjastot ja kansallinen Finna, josta löytyy Suomen tieteellisten ja yleisten kirjastojen aineistoja. Muiden kirjastojen aineistoja voit pyytää käyttöösi kaukopalvelun kautta. Kirjoista ja lehdistä voit tehdä myös hankintaesityksen.
 

TIETEENALAKOHTAISET TIETOKANNAT

Itä-Suomen yliopistossa käytössä olevat kotimaiset ja kansainväliset tietokannat löytyvät UEF-Finna -hakuliittymästä. Tietokannat löydät hakemalla tietokannan nimellä. Niitä voit myös selata aihepiireittäin UEF-Finnan etusivun Selailunäkymän kautta. Elektronisten aineistojen käyttö yliopistoverkon ulkopuolelta edellyttää kirjautumista UEF-Finnaan omilla UEF-käyttäjätunnuksilla.

Alakohtaisia tietokantoja ja apua tiedonhakuun

AVOIMET TIETOAINEISTOT

Internetistä löytyy vapaasti käytössä olevia julkaisuja, jotka eivät välttämättä löydy maksullisten tietokantojen kautta. Open Access ja rinnakkaistallentaminen lisäävät avointen, tieteellisten julkaisujen määrää. Lue lisää avoimista tietoaineistoista Open UEF -sivustolta. Lisätietoja OA-aineistojen hakumahdollisuuksista saat Avoimen tiedonhaun oppaasta.

UUTUUSSEURANTA

Oman tieteen- ja tutkimusalan seurantaan on monissa lehtipalveluissa mahdollista ottaa käyttöön uutuusseuranta, jonka avulla saat tiedon uusista artikkeleista. Uutuusseurantapalveluita on saatavilla muun muassa lehtien sisällysluetteloista, aiheenmukaisista hauista sekä artikkeliviittauksista. Tavallisimmat uutuusseurannan tavat ovat Alert-hälytykset sähköpostiin ja RSS-syötteet tietokoneen selaimelle. Uutuusseurantaa on mahdollista tehdä myös kirjoista esimerkiksi kirjastojen kokoelmaluetteloista sekä joidenkin kustantajien ja kirjavälittäjien sivuilta.

 

Lisätietoja

kirjasto.hankinta[at]uef.fi (tietoaineistojen hankinta)

kys.hankinnat[at]uef.fi (KYSin tieteellinen kirjasto)

tietopalvelu[at]uef.fi (tiedonhaku ja e-aineistojen käyttö)

finna[at]uef.fi (e-aineistojen toimintahäiriöt)

Tietoaineistot:

Palvelupäällikkö
Riitta Porkka
p. 0294 45 8277
riitta.porkka[at]uef.fi

UKK / FAQ

K: Olen löytänyt viitteen hyvään artikkeliin/e-kirjaan, mutta en saa kokotekstiä auki. Miksi?

V: Olethan muistanut kirjautua UEF-Finnaan? E-lehteä tai sen kaikkia vuosikertoja ei mahdollisesti ole tilattu kirjastolle tai e-kirjaa ei ole ostettu käyttöömme. Tarkista, löytyykö lehteä tai kirjaa painettuna kirjastosta tai Varastokirjastosta. Jos ei, voit pyytää artikkelin tai kirjan kaukopalvelun kautta.

K: Voinko ehdottaa omaan tutkimusaiheeseeni liittyvää kirjaa tai lehteä hankittavaksi kirjastolle?

V: Voit. Hankintapyynnön voit tehdä lomakkeella.

K: Mistä voin kysyä apua tietokantojen käyttöön?

V: Voit pyytää neuvoa oman tieteenalasi tietoasiantuntijalta tai kerrata tiedonhakua itsenäisesti.

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.