UEF-FINNA: HAKU KIRJASTON KOKOELMISTA

UEF-Finnasta löydät kätevästi kaikki kirjaston hankkimat aineistot: kirjat, lehdet, tietokannat ja muut resurssit; sekä painetut että verkkoaineistot.  Elektronisten aineistojen etäkäyttö on mahdollista kirjautumalla UEF-Finnaan UEF-käyttäjätunnuksillasi.

Etäkäyttö

UEFissa opiskelevat ja työskentelevät voivat käyttää e-aineistoja myös yliopiston sisäisen verkon ulkopuolelta kirjautumalla UEF-Finnaan UEF-käyttäjätunnuksilla. KYSin henkilökunta kirjautuu etäkäyttöön. Tietoaineistot ovat kaikkien käytettävissä kampuskirjastoissa.

Haku on jaettu kahteen osaan:

1)    KIRJASTON KOKOELMAT (oletussivuna)
-    kampuskirjastojen lainattava ja lukusaliaineisto
-    opinnäytteet
-    laitoskirjastojen aineistot, ei lainattavissa
-    vapaakappaleet (ei kaunokirjat), saatavilla lukusalikäyttöön
-    e-kirjat ja e-lehdet
-    tietokannat ja hakuteokset
Kirjaston kokoelmien kautta pääset myös Varastokirjaston aineistoihin ja kotimaisiin artikkeleihin (Arto-tietokanta).

2)    HAKU KANSAINVÄLISISTÄ AINEISTOISTA
-    kansainväliset lehtiartikkelit ja lehdet
-    verkossa julkaistuja kirjoja, konferenssijulkaisuja ym.
Huomaa, että hakutuloksessa näkyvät julkaisut eivät välttämättä aukea luettavaksi. Tämä riippuu kirjaston hankkimista käyttöoikeuksista.

Tarkennettu haku (3) tarjoaa monipuoliset hakumahdollisuudet. Täällä teet myös haut Arto-tietokannasta.
UEF-Finnassa on oma ohjeistus (4), josta löydät lisää tietoa eri hakutapojen käytöstä.

E-lehtiä sekä tietokantoja ja muita e-aineistoja voit tarkastella erillisessä Selailunäkymässä (5).

Kirjautumalla UEF-Finnaan voit tallentaa hakuja ja hakujen tuloksia sekä asettaa uutuusvahteja myöhempää käyttöä varten.

Kysy neuvoa

KATSO MYÖS

Näin löydät lehden IF:n (impact factor)

Näin hallitset omaa viitekirjastoa RefWorksin avulla

Miten pääset sähköisiin aineistoihin myös kotoa tai muualta yliopiston verkon ulkopuolelta: etäkäyttö

Miksei kokoteksti aina aukea ja mitä asialle voi tehdä

Mitä on avoin julkaiseminen ja mitä avoin tiede

Tutkimuksen tuki

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.