PDF/A-tiedoston luominen

Ohje on tehty uusinta Word-versiota käyttäen, aiemmillakin versioilla tämä onnistuu, valikot tosin näyttävät kenties toisenlaisilta. Jos käytät muuta tekstinkäsittelysovellusta, löytyvät vastaavat asiat myös samankaltaisten valikoiden alta, esim. Open Officessa toimintatapa on samankaltainen, mutta valikoissa ja painikkeissa ei välttämättä käytetä tarkalleen samoja termejä. LaTeX-käyttäjät pääsevät liikkeelle esimerkiksi tämän ohjeistuksen avulla.

Työtä tallennettaessa pdf/a-muotoon avataan normaalisti tallennusvalikko (Tallenna nimellä/Save as) ja haetaan haluttu paikka tietokoneelta tai verkkolevyltä, jonne tiedosto halutaan tallentaa:

Kun haluttu hakemisto on löydetty, aukeaa uusi ikkuna, jossa annetaan tiedostolle nimi ja kerrotaan minkä tyyppinen tiedosto halutaan luoda. Tiedoston tyypiksi tulee valita PDF jonka jälkeen määritetään tarkemmin tiedoston tyypiksi PDF/A painamalla ”Options”-painiketta.

Options-painikkeesta aukeaa jälleen uusi ikkuna, jossa varmistetaan, että kohdassa ”ISO19005-1 compliant (PDF/A)” on ruksi paikallaan.

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.