Tarkistaa chat-palvelun tilannetta.

RefWorks (LEGACY-VERSIO)

Legacy RefWorks on käytettävissä ainakin vuoden 2018 loppuun saakka. Voit ottaa halutessasi käyttöön uuden version. Katso ohjeita alempana.

RefWorks on Internet-pohjainen, web-selaimella käytettävä henkilökohtainen kirjallisuusviitteiden hallintaohjelma. Voit siirtää tiedonhaun tulokset esimerkiksi UEF-Finnasta, PubMedistä, Scopuksesta ja muista tärkeimmistä tietokannoista suoraan RefWorksiin sähköisessä muodossa. Viitteitä on mahdollista tallentaa myös perinteiseen tapaan manuaalisesti näppäillen. Kutakin viitettä vastaavan kokonaisen artikkelin saatavuuden Itä-Suomen yliopiston kirjaston verkkolehdistä ja painetuista lehdistä voit tarkistaa helposti klikkaamalla -painiketta kunkin viitteen kohdalla.

RefWorks-tietokannan viitteet ovat haettavissa ja tulostettavissa tavalliseen tapaan. Voit myös poimia viitteitä tekeillä olevaan käsikirjoitukseesi ja lopuksi tulostaa valmiin tekstin siteerauksineen ja viiteluetteloineen eri lehtien vaatimissa formaateissa. Viitteiden poiminta ja viiteluettelon tulostus toimivat Word-tekstinkäsittelyohjelman yhteydessä, helpoimmin Write-N-Cite 4 add-in -ohjelmalla.

Kyseessä on siis perinteisten EndNote-, Reference Manager- ja muiden vastaavien viiteohjelmien tyyppinen järjestelmä. Etu näihin ohjelmiin verrattuna on, että RefWorks toimii Internet-pohjaisena kaikkialla, missä vain on verkkoyhteys ja web-selain saatavilla.

Itä-Suomen yliopiston kirjasto on hankkinut RefWorks-ohjelman kampuslisenssin. Ohjelmaa voivat käyttää maksutta opiskelu- ja tutkimustarkoituksiin kaikki Itä-Suomen yliopiston perus- ja jatko-opiskelijat, tutkijat, muu henkilökunta sekä KYSin henkilökunta. Lisenssi sallii käytön myös opiskelu- tai työsuhteen päättymisen jälkeen (ns. alumni-käyttöoikeus) niin kauan kuin Itä-Suomen yliopiston kirjastolla on RefWorks-tilaus voimassa. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin ja liiketoimintaan on kielletty.
 

Ohjeita (LEGACY REFWORKS):

Jos aloitat Legacy RefWorks -ohjelman käytön muulta kuin Itä-Suomen yliopiston tai KYSin verkkoon liitetyltä työasemalta, pyydä ohjeet Kuopiossa Heikki Laitiselta ja Joensuussa Tomi Rostilta.

 

UUSI REFWORKS

Uusi RefWorks on helppokäyttöisempi ja toiminnoiltaan sujuvampi kuin Legacy-versio. Saat uuden version käyttöön seuraavasti:

 • Mene uuden RefWorksin osoitteeseen (https://refworks.proquest.com/). Ohjelma toimii parhaimmin Firefox-selaimella.
 • Klikkaa ”Create account” –linkkiä.
 • Anna UEF- tai KYS-sähköpostiosoitteesi (osoitteen loppuosa: student.uef.fi, uef.fi tai kuh.fi). Sähköpostiosoitteesi on uuden RefWorksin käyttäjätunnuksesi.
 • Klikkaa ”Check”-painiketta.
 • Anna salasana, jota haluat käyttää RefWorksissa. Salasanan ei tarvitse olla sama kuin UEF- tai KYS-sähköpostin salasana, joten tietoturvasyistä kannattaa valita joku muu.
 • Kirjaudu UEF- tai KYS-sähköpostiisi, avaa RefWorksin lähettämä viesti ja viimeistele kirjautuminen klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä.

Otathan seuraavat asiat huomioon käyttäessäsi uutta RefWorksia:

 • Tallennettavissa viitteissä olevat skandimerkit (ä, ö, å) eivät siirry RefWorksiin tällä hetkellä. Lisää puuttuvat merkit käsin. Avaa viitteen metadata RefWorksissa klikkaamalla viitettä. Klikkaa kynän kuvaa metadataruudun oikeassa yläkulmassa, jotta pääset muokkaamaan dataa. Lisää puuttuvat merkit asianomaisiin kenttiin ja tallenna klikkaamalla Save metadataruudun yläreunassa. Tällä tavoin voit tehdä muitakin korjauksia tarvittaessa.
 • Duplikaattien tunnistus ei toimi tällä hetkellä luotettavasti. Korjaus on luvattu vuoden 2017 jälkipuoliskolla.
 • Voit siirtää mahdollisen Legacy RefWorks -tilisi viitteet, kansiot ja omat viitetyylit helposti uuteen RefWorksiin. Kirjaudu uuteen RefWorksiin. Klikkaa plus-merkkiä ohjelmaikkunan yläreunassa ja sen jälkeen Import references.  Kun ruudulla näkyy "Import from another reference manager", klikkaa RefWorks. Tämän jälkeen klikkaa Authorize, kirjaudu Legacy RefWorks -tiliisi ja odota, kunnes siirto on valmistunut. Legacy RefWorks -tili jää edelleen käyttöösi muuttumattomana.
 • Yhdessä ja samassa dokumentissa olevia viitteitä voit käsitellä vain joko uudella RefWorksilla tai Legacy RefWorksilla, et molemmilla.
   

OHJEITA (UUSI REFWORKS):

 

 

 

 

kirjautuminen refworksiin 
(LEGACY-versio)

kirjautuminen refworksiin 
(uusi versio)

 

LISÄTIETOJA

Tietoasiantuntija
Heikki Laitinen
p. 0294 45 8191
heikki.laitinen[at]uef.fi

 

Tietoasiantuntija
Tomi Rosti
p. 0294 45 8303
tomi.rosti[at]uef.fi

 

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.