Kaukopalvelu muille kirjastoille ja tietopalveluille

Monitieteisen yliopiston kirjaston laajat kokoelmat käytettävissänne!

Kirjat

Kurssikirjoja lainataan lukukausien aikana vain, jos asiakas on Itä-Suomen yliopiston tai avoimen yliopiston opiskelija, tästä tulee olla maininta tilauksessa.

Muusta lainattavasta kokoelmasta lainataan kaikille asiakkaille. Lukusalikirjoja ja erikoiskokoelmien aineistoa ei lainata.

Laitoskirjastojen kokoelmista ei lähetetä kaukolainoja, poikkeuksena Kuopion kampuksen Tietojenkäsittelytieteen laitoskirjasto, erityistapauksissa KYSin klinikkakirjastot.

Opinnäytteet

Opinnäytteet ennen vuotta 2012 lainataan Joensuusta vain lukusalikäyttöön pääosin mikrokortteina, Kuopiosta kotilainaksi.

Vuoden 2012 jälkeen opinnäytteet on julkaistu ainoastaan sähköisessä muodossa. Osa on käytettävissä ainoastaan Itä-Suomen yliopiston kirjaston tiloissa ja niistä voidaan toimittaa muutamia sivuja kopioina, koko työtä ei kopioida.

Lehdet

Lehtiä emme lainaa vaan toimitamme artikkelikopioita.

Toimitustiedot

Palvelut ovat maksullisia. Hinnat perustuvat voimassa olevaan Itä-Suomen yliopiston palveluhinnastoon. Tilaajakirjastot perivät asiakkailtaan maksun oman hinnastonsa mukaan. Kirjastoja laskutetaan kausilaskutuksena neljä kertaa vuodessa.

Tilaus lähetetään 2. luokan postissa. Kirjojen laina-aika on 28 vrk, kurssikirjojen laina-aika on 14 vrk. Kirjastot voivat seurata ja uusia omia lainojaan UEF-Primossa. Lainat uusitaan automaattisesti sikäli kuin se on mahdollista. Palautuspyyntö lähetetään vasta, kun lainaa ei voi uusia.

Kirjastoilta ei peritä myöhästymismaksuja, eikä niitä koske lainauskielto. Palauttamattomasta aineistosta lähetetään kirjaston palveluhinnaston mukainen korvauslasku.

Artikkelikopiot toimitetaan pdf-tiedostona tulostettavaksi paperille ennen luovuttamista asiakkaalle. E-lehdistä toimitetaan artikkelikopiot, jos lisenssisopimus sen sallii. Pdf-tiedostojen elektroninen jakelu ja säilyttäminen on kiellettyä.

Tilausohje

Jokaisesta kirja- tai artikkelitilauksesta tehdään oma tilaus joko lomakkeella tai sähköpostiin. Tilaukseen tarvitaan tiedot tilattavasta aineistosta sekä kirjaston toimitusosoite, Melinda-tunnus tai Varastokirjaston asiakasnumero sekä laskutusosoite, jos se on muu kuin toimitusosoite.

Pyydettäessä tehdään varaus kirjaan tilaajakirjastolle, kirjastot eivät voi tehdä itse varauksia.

 

Tilausehdot

Tilaus on sitova.

Tilaajakirjasto sitoutuu noudattamaan Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttösääntöjä ja on vastuussa tilaamistaan kaukolainoista ja artikkelitiedostoista.

Tilaus käsitellään viimeistään seuraavana työpäivänä tilauksen saapumisesta. Pyydetty aineisto toimitetaan viimeistään toisena työpäivänä tilauksen saapumisesta. Noudatamme kaukopalvelun kansallisia ja kansainvälisiä periaatteita ja suosituksia: taloudellisuus, täsmällisyys, nopeus.

Kaukopalvelu

 

Valtion, kunnan ja valtionapu-laitosten kirjastoille

Muille kirjastoille ja tietopalveluille

Lainat muihin kirjastoihin

Kotimaahan ja Pohjoismaihin

9,00

16,00

Pohjoismaiden ulkopuolelle

21,00

21,00

Mikrokortit kotimaahan ja Pohjoismaihin

7,00

7,00

Kopiot muihin kirjastoihin

Kotimaahan ja Pohjoismaihin hinta kultakin alkavalta 20 sivulta

6,00

12,00

Pohjoismaiden ulkopuolelle hinta kultakin alkavalta 20 sivulta

13,00

13,00

UKK / FAQ

Lisätietoja

Kaukopalvelu: kaukopalvelu [at] uef.fi

Joensuun kampuskirjasto

Itä-Suomen yliopisto,
Joensuun kampuskirjasto,
Kaukopalvelu,
PL 107, 80101 JOENSUU
0294 45 8020, 0294 45 8347

Anne Aalto

Kuopion kampuskirjasto ja KYSin tieteellinen kirjasto

Itä-Suomen yliopisto,
Kuopion kampuskirjasto,
Kaukopalvelu,
PL 1627, 70211 KUOPIO
0294 45 8078, 0294 45 8179

Tero Heiskanen

Laskutus

Paperisten laskujen laskutusosoite:
Itä-Suomen yliopisto
PL 96404
01051 Laskut
Viite: Kirjasto/Kaukopalvelu

Verkkolaskuosoite: 003722857339
OVT-tunnus:003722857339
Operaattori: OpusCapita Group Oy
Välittäjän tunnus: 003710948874
Viite: Kirjasto/Kaukopalvelu

Y-tunnus: 2285733-9

Palvelupäällikkö

Arja Juntunen

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.