UEF-TOHTORIKOULUN OPINTOJAKSOT 2017–2018 (KIRJASTO)

Kirjasto tarjoaa jatko-opiskelijoille opintojakson, jossa perehdytään monipuolisesti tutkimustyöhön liittyvään tiedonhakuun, julkaisemiseen, tutkimusdatan hallintaan sekä tutkimuksen näkyvyyteen ja vaikuttavuuteen.

TUTKIMUKSEN TIEDONHAKU JA HALLINTA (8022020, 2 op)

Opintojakso sisältää seitsemän moduulia: 1) tiedonhaun perusteet, 2) oman tieteenalan tiedonhaku, 3) viitteidenhallinta, 4) julkaiseminen, 5) tutkimuksen arviointi ja bibliometriikka, 6) tutkimusdata, 7) tutkijanäkyvyys, verkostoituminen ja altmetriikka.

Opiskelijan on valittava kurssin moduuleista vähintään neljä, mutta halutessaan voi ottaa myös useamman tai kaikki moduulit. Osa moduuleista on mahdollista suorittaa kokonaan etäopiskeluna.

Tarkempi kurssikuvaus, ohjeet ja ilmoittautuminen WebOodissa.

Kurssi on avoinna koko lukuvuoden, mutta osa kurssin opetuksesta on rajattu tiettyyn ajankohtaan.

Kurssimateriaalit ovat englanniksi, mutta lähiopetuksessa on mahdollista osallistua suomenkielisiin ryhmiin. Samoin tehtävät voi tehdä suomen kielellä.

Kurssimateriaali on nähtävillä vapaasti.

Tämä kurssi on uusi lukuvuonna 2017-18 ja korvaa aikaisemmat kirjaston tarjoamat kurssit Tiedonhaun kurssi jatkokoulutettaville (8020240) sekä Julkaisutoiminnan ja tutkimuksen arvioinnin perusteet (8022010).

Kirjaston viestintää koordinoi erityistietoasiantuntija Tuulevi Ovaska.

LISÄTIETOJA

tietopalvelu[at]uef.fi

No image.
Palvelupäällikkö
Helena Silvennoinen-Kuikka
helena.silvennoinen-kuikka[at]uef.fi

katso myös

Ohjeita ja videoita tiedonhakuun:

Aiheista hakusanoiksi
Asiasanahaku
Hakusanojen katkaisu
Fraasihaku
Hakusanojen yhdistäminen Boolen logiikalla

UEF-Finna: ohjevideot ja hakuohjeet

Kysy neuvoa

Kysy tietoasiantuntijalta: tietopalvelu[at]uef.fi

Varaa aika tietoasiantuntijalle (enintään 1 h ohjaus maksuton)

Tiedonhaun tilaus (maksullinen palvelu)

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.