ARTIKKELIT JA LEHDET

HAKEMINEN

UEF-Finnan kautta tavoitat sekä painettuja että e-aineistoja. Hakuun tarvitset sen lehden nimen, jossa artikkeli on julkaistu. Kirjoita lehden nimi hakuun. Tuloslistalla näkyvät sekä painetut että e-lehdet. Sen lisäksi hakutuloksessa on mukana kirjoja. Voit rajata tulokseen vain lehdet Aineistotyyppi-valikosta (sivun oikeassa laidassa).

Verkosta artikkelia kannattaa hakea Googlella suoraan artikkelin nimellä. Hakua voit tarkentaa laittamalla otsikon lainausmerkkeihin. Voit lisätä hakuun myös tekijän tai lehden nimen.

SAATAVUUS

Kunkin e-lehden tietueessa on suora linkki lehteen sekä SFX-linkki, josta näet tarkempia tietoja lehden saatavuudesta.

Klikkaa lehden nimeä nähdäksesi tarkat tiedot saatavilla olevista painetuista numeroista. Painettuja lehtiä voi lukea kampuskirjastoissa ja artikkeleista voi ottaa kopioita tai skannata niitä. Pieni osa lehdistä on mikrofilmattu, myös niistä voi ottaa kopioita.

Oman kirjaston kokoelmien lisäksi voit tarkistaa helposti saatavuuden Varastokirjastosta ja tilata artikkelin sieltä.

E-lehtiä on mahdollista selailla lehden nimen mukaan UEF-Finnassa.

SFX

UEF-Finnassa, erilaisissa tietokannoissa sekä Google Scholarissa on näkyvillä SFX-linkki, josta pääset katsomaan, miltä ajalta lehti on verkon kautta yliopistolle hankittu. Kaikki verkossa julkaistu aineisto ei ole automaattisesti yliopistollamme käytössä.

KÄYTTÖOIKEUDET

Kampuskirjastoissa ja yliopiston verkossa yliopiston käytettävissä olevat e-aineistot aukeavat ilman erillistä tunnistautumista tai käyttäjätunnusta.

Verkon ulkopuolelta aineistoja voivat käyttää yliopiston henkilökunta ja opiskelijat. Tämä hoituu kirjautumalla UEF-Finnaan omilla UEF-tunnuksilla. KYSin henkilökunta kirjautuu etäkäyttöön.

Varastokirjastotilaukset ovat mahdollisia yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille.

ukk/FAQ

Miksi verkosta löytämäni artikkeli ei aukea?

KATSO MYÖS

Ilmaisia artikkeleita laillisesti

Alternative access (FinELibin sivuilta)

Varastokirjasto: suora tilaus UEF-Finnan kautta, Yhteislainaus

Kaukopalvelu: tilaus muista kirjastoista

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.